изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:32 EEST
Жестока измама: Шеф от Тутракан принуди работниците си да изтеглят кредити и да му дадат по 15 000 лева! Хората плачат от мизери    
Новини Мястото е Тутракан. Жителите се познават и си вярват. Част от тях работят за Валери Цонков, който има дърводелски цех. Действието се развива през 2004 година. „Казаха ни: Ти и ти, идвайте в банката, ще теглим едни кредити от името на всички. Натовариха ни на микробус, стовариха ни в банката, подписахме едни документи и обратно ни върнаха на работа”, разказват измамените служители по Нова тв.

Хората дори не са чели какво подписват. Никой нищо не са им обяснил. По-късно разбират, че става въпрос за кредити като на човек дълга е средно около 15 000 лева.

На една от служителките било обяснено, че парите се теглят, за да се вложат в търг, на който да се купи незнайно какво, след което стоката ще се продаде и заема незабавно ще бъде върнат.

Измамените работници са около 15 души. Никой не направил опит да откаже от страх да не си загуби работата, разказват хората.

В някои случаи цели семейства работят в цеха и всички се страхували, че ако не се съгласят, всички ще останат без работа. Дори се надявали, че там ще се пенсионират.

Години след това става ясно, че след като фирмата фалирала, кредитите не се плащат. Хората са осъдени за неизплатените си дългове. Сега зад гърба си имат огромни борчове, а кредиторите ги тормозят по телефона със заплахи и съдилища.

Документите по заемите са оформени от тогавашния счетоводител на фирмата. Част от подписите са фалшифицирани и в тези случи двама от поръчителите са признати от съда, че нищо не дължат. Осъдени обаче няма.

Бившата шефка на банковия клон днес казва, че съвестта й е чиста. „Навремето това беше начин фирмите да кредитират предприятията си, беше масова практика. Не, не се чувствам виновна”, обяснява тя. Днес тя работи като служител в районната прокуратура на Тутракан. Срещу нея деля няма.

Бившият шеф – Валери Цонков, казва, че нищо не може да направи, защото пари няма. „Вечер трудно спя”, отговаря той в отговор на въпроси от страна на бившите си служители. „Няма откъде да ги взема тези  пари да ги върна, какво да направя, друго не мога да ви кажа”, отговаря той.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Жестока измама: Шеф от Тутракан принуди работниците си да изтеглят кредити и да му дадат по 15 000 лева! Хората плачат от мизери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди