изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:52 EEST
Разнообразна програма за деца и младежи в риск    
НовиниЛятното училище за тийнейджъри провеждано от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни при Община град Добрич осъществява активна програма през месец юли.




В дните на лятното училище Клубът на обществените възпитатели  работи предимно с деца от ПБДС и ЦНСТ и с младежи извършили противообществени прояви. Целта на всички организирани мероприятия е предпазване от асоциално поведение, ангажиране на свободното им време и продължаване на възпитателния надзор. Предвидени са обучителни модули на различни теми, посещение на културни институти, занимателни игри. Акцентът тази година са посещенията в държавни, публични и частни учреждения с цел запознаване с дейността им и повишаване на уменията на децата за намиране на необходимата им информация. На 11.07.2016 г. в неформална обстановка бе проведено занимание с известен добрички адвокат, който запозна участниците с правния институт на адвокатурата, достъпно и увлекателно им разказа какво представляват различните съдебни инстанции, обясни им термините „права“и „задължения“.  На 12.07.2016 г. при повишен интерес, децата посетиха РУ на НОИ в града, където лично Директорът П. Петров радушно ги посрещна и специалистите им разясниха „кой какво прави“ в тази служба, редът и процедурите за издаване на различни документи. В офиса на УниКредит Булбанк групата от младежи придружени от 3 възпитатели бяха изненадани със скромни подаръчета и рекламни материали. Там им бе описана дейността на банковата институция, какви продукти и услуги се предлагат, кой може да се възползва от тях, какъв е пропусквателния и охранителен режим, какво е задължителното поведение при посещение. Запознаването с учрежденията в града продължи и с емоционална среща в офиса на НАП. Освен теорията какво е „данък“ и „осигуровка“ и къде и защо се внасят, всички заедно разгледаха работните места във фронт-офиса и децата сами се опитаха да проверят здравния си статус. Беседата бе изключително полезна за възпитателния процес, при запознаването на децата с правата и задълженията им и подкрепата им за активно гражданско поведение. Възпитавайки в  дух на патриотизъм и съхраняване на културната и национална идентичност, обществените възпитатели са заложили в програмата на лятното училище и участие в общоградското поклонение „Всеки има своя Левски“ на 18.07.2016 г. по повод 179 г. от рождението на Апостола, както и полагане на цветя пред паметната плоча на кап. Димитър Списаревски на 19.07.2016 г. по повод 100 г. от рождението на героя-авиатор.
Програмата на лятното училище продължава с посещения в културните институти на територията на града и занимания по интереси.
 


Сходни връзки

Разнообразна програма за деца и младежи в риск | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди