изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:29 EEST
Апокалипсис! Ледени медузи падат от небето в Пловдив    
Новини Движението в Пловдив замря за повече от час, след като падна градушка, по-голяма от яйце. Ледените късове втрещиха хората, които побързаха да се скрият в тунела в центъра, в подлезите.

Част от тях, този на аптека „Марица” и подлеза на хотел „Тримонциум” са под вода. До преди малко бул. Марица Юг беще затворен за движение, вече е отворен. Районът около Сточна гара беше под вода, която преливаше на тротоарите, а колите буквално плуваха.


 
Над 80 сигнала за наводнени улици, булеварди, възлови отсечки, са били получени в пожарната, съобщиха от там. Има сума ти паднали от бурята дървета, които в момента огненоборците разчистват. Дърво се е стоварила върху паркирани автомобили на улица в кв. „Кючук Париж”.


 
Всички екипи на общинското предприятие „Паркове и градини” работят ударно, за да отстранят щетите, каза директорът Стоян Алексиев. Почистват се парковете и градините, отводняват се и други зелени площи, помлени са цветни лехи и градини.


 
В част от града няма вода, от ВиК съобщиха, че ще отстранят повредите възможно най-бързо. Пожарникарите работят и по отводняване на наводнени мазета. Постепенно водата от улиците се оттича, движението се нормализира.

Все още се образуват тапи от коли по някои от основните булеварди и улици. От Автогара "Юг" съобщиха, че автобусите тръгват нормално, но има забавяне и рейсовете попадат в задръстване по Карловско шосе, където е пътят за Карлово - Хисар. 
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Апокалипсис! Ледени медузи падат от небето в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди