изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:34 EEST
В Албена бе подобрен рекорд за игра на табла, очаква се признаване от Гинес    
Любопитно Рекордът на Гинес за най-много играещи табла на едно място в рамките на 1 час бе подобрен днес в курорта Албена.



Включиха се 654 българи и чужденци - с 22 повече в сравнение с досегашния рекорд от 632 играчи, поставен през 2011 година в турския град Измир.
В подобряването на рекорда днес се включиха бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков, шоуменът Шкумбата, радиоводещият Михаил Дюзев, Димитър Туджаров-Шкумбата, продуцентът на лайфстайл събитието Марияна Аршева.
Сред участниците имаше много чужденци, основно руснаци, румънци, германци.
Да се включат в събитието бяха дошли таблоиграчи от цялата страна. Най-много те бяха от Балчик, Добрич и Варна. Специално за участие в рекорда бяха дошли големи групи от Пловдив, Хасково, Ботевград, Габрово, София, включително и цели семейства.
Да хвърлят зарове в родния курорт и да станат част от уникалния табла час пожелаха едни от най-опитните таблоиграчи в страната. Фен клубът на Реал Мадрид в България също се включи в съботния табла ден. Специално за събитието пристигат и едни от най-запалените таблоиграчи от Букурещ. Активно се включиха и аниматорите в хотелите.
Най-възрастният участник в  бе 88-годишният Борис Горанов от Балчик. Той сподели, че играе от ученик – вече над 70 години. Работил е като самолетен техник на летището в Балчик. Той бе пристигнал с компания приятели от Варна, сред които и германката Моника, която е омъжена за българин и отскоро живее у нас.
Най-младият таброиграч днес бе 4-годишния Дамян Димитров. Той игра срещу своята майка Галина Неделчева. В залата бе и баща му Антон Димитров. Семейството е от София, но е на почивка в Созопол. Днес бяха пристигнали в Албена, специално за покоряването на рекорда на Гинес. Дамян сподели пред журналистите, че баща му го научил да играе табла скоро, но отдавна обича да хвърля зарчета.
Малко след 11 часа бе даден старт на играта, която продължи точно един час. През това време никой от играчите нямаше право да става от мястото си. А, звукът в залата бе уникален от едновременното хвърляне на 654 зарчета. За подобряването на рекорда домакините бяха поръчали уникални табли с цветовете на Пломари и Албена АД – синьо и бяло.
След изтичане на единия час участниците с бурни аплодисменти се поздравиха за успешния опит за подобряване на рекорда на Гинес, последва и мексиканска вълна.
В присъствието на адвокат и нотариус бе изтеглен и победителят в томболата, в която участваха всички играчи. Германката Моника изтегли името на Радослав Пенов от София. Безработният младеж получи чек от 1000 евро, предоставени от братята Христо и Николай Арсови от Леопард Трейдинг.  След получаването на чека, той сподели, че ще похарчи сумата с приятели.
Раздадени бяха и други награди, осигурени от основния спонсор, сред които и от уникалните табли в синьо и бяло, на които се игра за подобряване на рекорда.
Организаторите бяха подготвили за всеки участник предметни награди.
За да бъде зачетен рекорда бе необходимо да има повече от 632 участници, не повече от 10 процента от участниците да спрат да играят табла в рамките на часа за поставяне на рекорда. На всеки 50 участници да има по един стюард, както и двама независими свидетели. Централата на Гинес ще получи пълен видеозапис за събитието, снимки, както и информации на медиите, които ще отбележат реализирания рекорд. След това предстои оттам да обявят официално дали признават новия рекорд за най-много играещи табла на едно място в рамките на 1 час, поставен от 654 играчи в Албена.  НДТ











 


Сходни връзки

В Албена бе подобрен рекорд за игра на табла, очаква се признаване от Гинес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди