изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:38 EEST
Хиляди искат от Обама да предаде Гюлен на Турция    
По светаГърция започна нощес екстрадацията на дезертьорите, Ципрас поздрави турските граждани за доблестта им да се изправят срещу метежниците




Хиляди души са подписали в неделя петиция, поместена на официалния интернет сайта на Белия дом с призив да се екстрадира базираният в САЩ духовник Фетхуллах Гюлен, предаде, предаде Anadolu Agency. Същевременно гръцките власти са започнали тази нощ процедурите по екстрадиране на осмината турски войници, които избягаха с хеликоптер след проваления опит за преврат.
„На 15 юли 2016 г. имаше опит за преврат за свалянето на законното и демократически избрано правителство на Турция. Оттогава стана ясно, че организаторите са малка група войници, лоялни на Фетхуллах Гюлен и неговата терористична организация“, пише в петицията, цитирана от Anadolu Agency и "Фокус".

В нея се посочва, че Турция, отдавнашен съюзник на САЩ в Близкия изток, е класифицирала Гюлен като терористи и президентът на САЩ Барак Обама трябва да съдейства на турското правителство за екстрадирането на Гюлен. 

Смята се, че последователите на Гюлен имат финансови активи в размера на милиарди долари на територията на САЩ.

Проповедникът Фетхуллах Гюлен, който се намира в Съединените щати и когото турският президент Реджеп Ердоган обвини за неуспешния опит за преврат, заяви, че ще се подчини на евентуално решение за неговото екстрадиране. Той обаче отново отхвърли обвиненията, че е свързан с преврата в Турция, съобщава БНТ.

Веднага след потушаването на преврата властите в южната ни съседка настояха правителството на Съединените щати да екстрадира Гюлен. Държавният секретар Джон Кери заяви, че официално искане от Анкара не е постъпвало.

Гръцките власти са започнали процедурите по екстрадиране на осмината турски войници, които избягаха с хеликоптер след проваления опит за преврат. Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас се е обадил на своя турски колега Бинали Йълдъръм късно през нощта, съобщавайки това, предава още Anadolu Agency.

Ципрас е поздравил турските граждани и тяхното правителство за усилията да се противопоставят на опита за преврат, отбелязвайки „важността за целия регион от поддържането на конституционния режим и стабилността на Турция“. Той е посочил и подкрепата си към населението и правителството на страната.
Йълдъръм е благодарил на Ципрас за подкрепата.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Хиляди искат от Обама да предаде Гюлен на Турция | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Хиляди искат от Обама да предаде Гюлен на Турция
Автор: Anonymous да 2016-07-18 @ 08:55 EEST
Хиляди джихадисти искат Обама да предаде Гюлен на Ердоган ,за да го обеси!
Много пари им е дал ЕРДОГАН!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди