изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:36 EET
Североизточно държавно предприятие стартира процедура за закупуването на малки частни гори    
НовиниСевероизточно държавно предприятие (СИДП), което стопанисва държавните гори на територията на 4 области – Варна, Добрич, Търговище и Шумен, стартира процедура за закупуване на малки по площ частни гори.


Въз основа на издадената от министъра на земеделието и храните Десислава Танева заповед и утвърдените правила, които вече са публикувани на сайта на МЗХ, от тази седмица ход на процедурата дават всички Държавни горски предприятия в България. Целта е комасиране, което ще позволи по-ефективното стопанисване и опазване на горите съгласно лесовъдската наука.
Регламентът предвижда да бъдат изкупувани само поземлени имоти в горски територии, които са собственост на физически лица, максималната им площ е до 5 хектара и не са били предмет на договор за замяна. Всеки собственик ще може да предложи цена за имота си, след което ще се проведе предварително класиране. При него с предимство ще се ползват малките частни горски имоти – до 2 хектара, както и тези от тях, които са в съседство с държавна гора. На втория етап от класирането ще бъдат избрани икономически най-изгодните ценови предложения. Изборът ще бъде направен на базата на съпоставка с възложената от предприятието за съответните имоти независима оценка.
Сключените договори ще бъдат в рамките на определените във финансовия план на СИДП средства, които са в размер на 100 000 лв. Бюджетът, предвиден от всички горски предприятия в страната за тази дейност, е близо 700 000 лв.
Със заповед на директора на СИДП инж. Веселин Нинов от днес (18 юли) предприятието открива процедурата за закупуване на частни горски имоти в обхвата на всички свои териториални поделения. Съгласно утвърдените срокове заявления се приемат в рамките на два месеца, така че крайният срок изтича на 19 септември. Документите за участие се подават лично, чрез упълномощено лице или по пощата в деловодството на Североизточно държавно предприятие – ДП Шумен или на административния адрес на съответното териториално поделение, в чийто обхват на дейност попада имотът.
 


Сходни връзки

Североизточно държавно предприятие стартира процедура за закупуването на малки частни гори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди