изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:41 EEST
СПАСЯВАХА ИЗГУБЕНА РУСКА ТУРИСТКА КРАЙ БАЛЧИК    
НовиниВ продължение на два часа спасителни екипи са издирвали руска туристка, изгубена по пътя между Балчик и Албена, съобщи за НДТ началникът на Регионалната служа „Пожарна безопасност и защита на населението“ Дарин Димитров.




Жената почивала в курорта Албена. Решила да посети Балчик. На връщане тръгнала пеш да се прибира, но се изгубила. Озовала се в местността Фиш.фиш, в района на свлачището.
Случката се разиграла миналата неделя. Около 18,30 часа 46-годишна гражданка на Русия успяла да подаден сигнал на телефон 112 и да изпрати координатите си.
Два екипа на службата в Балчик и участъка в Кранево започват издирването – едните откъм крайбрежието, а другите – откъм панорамния път Балчик – Албена. Заради компрометирания участък на дамбата операцията откъм морето е преустановена и се прибягва до издърпване с въже. Жената е поддържала връзка с аварийния екип и е била локализирана чрез джипиеса си. Намерена е на улица „Четвърта”, където е голямото свлачище, след като са й били подавани и светлинни сигнали. Пожарникар се спуска и я изтегля с въже. Спасяването е продължило около два часа и е завършило успешно малко преди девет вечерта. Аварийните екипи са отвели жената в почивната станция, където е настанена за лятната си почивка. Туристката се е разминала само с уплаха. НДТ


 


Сходни връзки

СПАСЯВАХА ИЗГУБЕНА РУСКА ТУРИСТКА КРАЙ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди