изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:20 EEST
МЛАДИ ЕНТУСИАСТИ ОБИКАЛЯТ БЪЛГАРИЯ С ВЕЛОСИПЕД    
НовиниВчера те преминаха през Добрич, където „Български пощи“ бе осигурило подкрепителен пукнт


Вчера през Добрич премина обиколката на България с велосипеди. Тя е организирана от 16-годишния Цветан Иванов. Младежът от Бобов дол, който организира обиколка по периферията на България за 17 дни, през които той и още 20 велосипедисти трябва изминат 2100 километра, за да опознаят и обикнат родината.
Вчера в 7,30 часа колоездачите потеглиха от центъра на Силистра по посока на Добрич. По обяд бяха в Добрич където в Централна поща бе организиран подкрепителен пункт, организиран от „Български пощи” ЕАД, което е спонсор на проявата. Там велосипедистите получиха подкрепителни напитки, сладкиши и др.
Днес те ще потеглят от Дуранкулак към Варна през Яйлата и Болата, придържайки се плътно към крайбрежието.
 „Идеята на обиколката е да опознаем родината си. Да накараме повече хора да спортуват, да се качат на велосипеди, да не мързелуват вкъщи. Да намерят нови красиви места в България и да се стремим да запазим красивата природата, която притежаваме. Да слезем от колите и да покажем, че с велосипед също могат да се изминават големи разстояния каквито изминаваме ние в момента“, сподели пред НДТ Цветан Иванов.
Вчера групата премина около 170 километра. Сега тя наброява 20 души, но постоянно към тях се присъединяват ентусиасти, които ги съпровождат между различните точки от маршрута. Вчера бе седмият ден от обиколката. Намерението е тя да приключи в края на месеца. Велосипедистите карат както при много високи температури, така и при проливни дъждове, но това не секва  ентусиазма им.
"Искам да видя как живеят различните хора в различните краища на родината ни. Главно това е една от целите и да видим какъв е манталитетът на хората. Крайната цел е да обиколим България по периферията и да стигнем в Сапарева баня или Паничище като последен ден", споделя Цветан.
Освен че съчетава приключението и спорта, с обиколката Цветан подкрепя петиция, която призовава регламентиране на отстоянието, на което да се разминават автомобилите с велосипедистите. Дори и да не успеят да инициират законова промяна организаторите на петицията и Цветан се надяват да привлекат вниманието на шофьорите. 16-годишното момче, което е носител и на няколко награди от велосъстезания, вече мисли за организирането на колоездачна обиколка на Европа.
Младежът споделя, че е избрал маршрут, който минава през забравени кътчета по Дунава, Черноморието, Странджа планина, Родопа та и Рила. „Ще караме по пътища през които са минавали войводи и древни римски пътища. Ще има гледки, които ще ни държат в екстаз месеци напред”,  споделя Цветан. На ден се изминават по 120-130 км. Маршрутът е дълъг около 2100 км. НДТ





 


Сходни връзки

МЛАДИ ЕНТУСИАСТИ ОБИКАЛЯТ БЪЛГАРИЯ С ВЕЛОСИПЕД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди