изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:15 EET
ПРОЕКТ “ГРИЖА В ДОМАШНА СРЕДА“ СЕ РЕАЛИЗИРА В ТЕРВЕЛ    
НовиниНа 01.07.2016г. в община Тервел стартира изпълнението на проект BG05M9OP001-2.002-0276 “Грижа в домашна среда“,процедура BG05M9OP001-2.002„Независим живот“,приоритетна ос 2 “Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.


Проектното предложение е насочено към осигуряване на комплексна грижа в домашна среда за хора с увреждания и възрастни лица над 65г. със затруднения в ежедневното самообслужване на територията на община Тервел. Реализирането му ще допринесе за подобряване достъпа до нови интегрирани услуги на нуждаещите се лица с цел преодоляване на социалната изолация и бедност, като същевременно ще надгради предлаганите към настоящия момент социални услуги в общината. Интегрираните услуги ще се осъществяват от новосъздадено функционално звено "Център за домашна грижа", предоставящо почасови услуги за социално включване в общността или в домашна среда, а именно социални, здравни и специализирани.
     В центъра ще работят психолог, здравен, социални работници, лични асистенти и домашни помощници. Почасовите услуги ще се предоставят за период от 18 месеца и ще обхванат най-малко 54 потребители.
От една страна по този начин ще се осигури заетост на лица в трудоспособна възраст /включително безработни/, а от друга ще се даде възможност на ползвателите да избират желаните услуги, да организират разпределението и продължителността им във времето, да определят обслужващо лице за обгрижването им, съобразно специфичните си потребности. Близките на хората с увреждания и лицата над 65 г. в невъзможност за самообслужване ще имат възможност да се върнат на пазара на труда.
     Подобряване качеството на комплексните услуги ще бъде постигнато посредством включените дейности за мотивационна или друг вид подкрепа за потребителите; консултиране и/или супервизия  на персонала.
В резултат на осъществените дейности ще се подобри качеството на живот на представителите на целевите групи чрез създаване на условия и подкрепа за ефективно упражняване правото им на независим живот и социално включване, при зачитане на техния личен избор, съобразен с възможностите им и индивидуални потребности.
     Общият размер на предоставената безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез оперативна програма“Развитие на човешките ресурси“2014-2020г. възлиза на 499 260.00 лева.
   Проектът ще се изпълнява за период от 21 месеца:  01.07.2016г. – 31.03.2018г. и ще включва представители на целевите групи от всички населени места на община Тервел.
   Екипа за управление на проекта ще информира периодично нуждаещите се лица, техните близки и обществеността за реализирането на проектните дейности.
 


Сходни връзки

ПРОЕКТ “ГРИЖА В ДОМАШНА СРЕДА“ СЕ РЕАЛИЗИРА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди