изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:56 EET
Над 67 хил. клиенти обслужи НАП Добрич    
Новини67 728 клиенти обслужи офисът на НАП в Добрич през първите шест месеца на годината. 11 067 са корпоративните клиенти, които са декларирали печалбата си за изминалата година пред приходната агенция, като 60% от тях са направили това по електронен път.



13 831 са физическите лица, подали годишни декларации за доходите си , придобити през 2015 г. 3 048 от тях са подали декларациите си с електронен подпис, а 1 743 добруджанци са декларирали доходите си с ПИК.
Персоналният код на НАП е безплатен и безсрочен и се издава в офиса на НАП по постоянен адрес.  От началото на годината 700 граждани са поискали и получили от НАП Добрич ПИК. През изминалата 2015 г. 2 273-ма добруджанци са получили персонални кодове.
С ПИК са достъпни още две нови електронни услуги на НАП. Самоосигуряващите се лица ще могат да подават две нови заявления – за приоритетно плащане на осигурителни вноски и заявление за приоритетно плащане на осигурителни вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване.
С ПИК клиентите на НАП могат да ползват много електронни услуги, които им спестяват разходката до офисите на Агенцията, а при подаване на годишните си декларации за облагане на доходите с персонален код, гражданите ползват облекчение от 5% от данъка за довнасяне.
Освен данъчната декларация за облагане на доходите, с персонален код на НАП гражданите могат да подават по интернет и много други документи – осигурителни декларации образец 1, 6, 5 и 7, справка за изплатени доходи на физически лица (по чл. 73 от ЗДДФЛ), както и декларацията за авансови данъци (по чл. 55 от ЗДДФЛ), която се изисква от самоосигуряващите се и наемодателите всяко тримесечие. С ПИК клиентите на НАП могат да проверяват още какви са задълженията им към бюджета, какви плащания са направили, какъв е осигурителният им доход, да получат информация за членство си в пенсионен фонд, направените вноски и др.
С ПИК на НАП могат да се ползват и услуги на много други администрации, като например електронни услуги на НОИ, да се проверяват задълженията за местни данъци и такси, както и да се плащат местни данъци и такси на някои общини.
 


Сходни връзки

Над 67 хил. клиенти обслужи НАП Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди