изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:58 EET
Ден на траур е обявен в Бавария след стрелбата в Мюнхен    
По светаПремиерът на германската провинция Бавария Хорст Зеехофер обяви днешния 23 юли за ден на траур след стрелбата в Мюнхен, съобщава „Зюддойче цайтунг“. Флаговете на всички обществени сгради ще бъдат спуснати наполовина.

Жителите на града започнаха да поставят цветя на мястото на инцидента
 
По последни данни 9 души са били застреляни в един от търговските центрове в града от 18-годишния стрелец, който е германец от ирански произход. Ранените са поне 16, някои от които са в критично състояние, съобщи БГНЕС.
 
Нападателят е действал сам, съобщи полицията, като така опроверга предишни съобщения за трима съучастници. След стрелбата, той се е самоубил.
 
Българският консул в Мюнхен Антоанета Байчева, че засега няма данни за пострадали българи при инцидента, но данните са предварителни, защото все още не е завършила идентификацията на всички загинали и ранени.

Това е чудовището, окървавило Бавария!

Атентаторът от Мюнхен изгубил шофьорската си книжка по време на стрелбата в търговския център „Олимпия”. Тази новина обиколи световните медии, които публикуваха снимка на документа му. Все още обаче няма официално потвърждение, че точно това е касапинът, окървавил вчера германския град. Не е ясно и дали документът е истински или фалшив.

http://www.blitz.bg

Стрелецът от Мюнхен - 18-годишен ирански германец

Стрелецът от Мюнхен е 18-годишен германец от ирански произход.  Снощи той откри стрелба в търговски център в германския град. По последни данни на местните медии убитите са 10, включително стрелеца, а 16 са ранени.

Мотивът за нападението остава неясен, заяви тази нощ началникът на полицията Хубертус Андре, цитиран от ДПА. "Въпросът дали това беше тероризъм или луда безразборна стрелба е свързан с мотива, а ние засега не можем да кажем нищо за него", уточни той. Нападателят носел пистолет и червена раница, когато започнал да стреля в ресторант "Макдоналдс" в търговския център "Олимпия".

Сред жертвите има деца, а трима от ранените 16 души остават в критично състояние, съобщи Андре.

По първоначални данни стрелците, избягали от местопрестъпленеито са трима. По-късно се оказа, че двама заподозрени са били разпитани и било установено, че нямат нищо общо.

Тийнейджърът, който имал двойно германско и иранско гражданство и живеел в Мюнхен от повече от две години, се застрелял в главата в странична улица на около километър от мола. Раницата му била изследвана с робот за експлозиви. Не беше съобщено за намерени такива.

Тялото на заподозрения било открито около два и половина часа след атаката. Младежът не бил познат дотогава на полицията и няма доказателства за връзки с терористични организации, каза Андре, цитиран от Асошиейтед прес.

След избухването на стрелбата градските власти изпратиха съобщение по смартфоните за тревога и обявиха извънредна ситуация в града. Тази нощ полицията обяви предпазливо край на тревогата. Макар че първоначално тя определи стрелбата като акт на тероризъм, впоследствие заяви, че няма индикации за замесен ислямски екстремизъм. Свидетели твърдят, че е чул стрелецът да крещи обиди против чужденците.

"Въпросът "тероризъм или безразборна стрелба" е свързан с мотива, а ние не го знаем. Не можем да разпитаме заподозрения, така че разследването е малко по-трудно. Трябва да установим с кого е контактувал преди стрелбата", каза Андре.

Германският канцлер Ангела Меркел е редовно информирана за ситуацията, заяви началникът на кабинета й Петер Алтмайер. "Всичко, което знаем и можем да кажем засега е, че това беше жестока и нечовешка атака", каза той по телевизия А Ер Де. "Не можем да изключим, че има терористична връзка. Не можем и да го потвърдим, но разследваме и в тази посока", добави той.

http://www.trud.bg


 


Сходни връзки

Ден на траур е обявен в Бавария след стрелбата в Мюнхен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди