изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:31 EEST
Изложение на традиционни български занаяти    
НовиниИзложение на традиционни български занаяти бе открито вчера на пл. „Свобода“ в Добрич. То се организира от НПО „Общество за фолклор“  в рамките на XV Международен младежки фестивал „Фолклор без граници“ – Добрич 2016.


До 27 юли включително гражданите и гостите на града ще имат възможност да се срещнат не само с музикалния танцов фолклор на Белгия, Чили, Колумбия и България, но и да се докоснат до още един феномен – художествените занаяти.
    „В изложението участват само дипломирани майстори занаятчии от цяла България. Посетителите на изложението могат да видят и закупят кукли от вълна, прабългарски амулети, ръчна бижутерия с естествени камъни - собствено производство, изделия и дрехи, изработени от плъсти – една от най-древните техники, художествена обработка на дърво, билкова козметика на основата на медни продукти, икони с камъни, бяла преславска керамика – купи, вази, чаши, троянска керамика. Гости на изложението са и индианците от Перу – вписани в представителната листа на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО“ – това сподели Диана Цинцарска – майстор занаятчия към Задругата на майсторите на народни и художествени занаяти и представител на НПО „Общество за фолклор“.
    Община Добрич кани гражданите и гостите на града днес и утре на пл. „Свобода“, за да се срещнат и отнесат със себе си както сувенири, така и спомена от едно неповторимо преживяване.

 


Сходни връзки

Изложение на традиционни български занаяти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди