изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:06 EEST
Френски депутат призова Крим да си остане руски    
Европейски съюз Френският депутат от десницата Тиери Мариани заведе парламентарна делегация в Крим и призова вчера европейците да признаят полуострова за част от Русия. "Крим избра да стане пак руски, Крим е руски. Нека помислим за друго и да опитаме да възстановим нормалните отношения между европейските страни и Русия", каза Мариани на пресконференция в Севастопол, цитиран от АФП и БТА.

Той отбеляза положителни промени в Крим, включително по-хубави пътища от миналата година. 
"Съжалявам, че няма повече западни журналисти да видят, че за страна, която наричаме окупирана, хората изглеждат доста весели", каза Мариани, депутат от партия "Републиканците".

Той е начело на делегация от десетина френски депутати, одобряващи анексията на Крим, извършена през март 2014 г. с референдум, смятан за незаконен от Киев и Запада.

Част от визитата бе посветена на положението на кримските татари - мюсюлманска общност, представляваща 12-15 процента от населението на полуострова. Тяхното събрание (Меджлис) бе обявено в края на април за екстремистка организация от руското правосъдие, отбелязва АФП.

Мариани обаче смята, че положението на татарите рязко се е подобрило в сравнение с предходните години, особено през украинския период. Той смята, че е по-добре да си татар в Крим, отколкото руснак в Литва. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Френски депутат призова Крим да си остане руски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди