изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:56 EEST
Заловиха деветима от групата, която трябвало да елиминира Реджеп Ердоган    
По света Турските власти съобщиха, че при операция край курорта Мармарис на Егейско море са заловени деветима души, заподозрени, че са участвали в опита за нападение срещу президента Реджеп Тайип Ердоган в нощта на опита за военен преврат на 15 юли, предаде АП.Тогава участници в метежа щурмуваха хотела, в който почиваше държавният глава, но се оказа, че той е успял да го напусне преди това.


 
Както БЛИЦ съобщи, животът на Реджеп Ердоган е бил застрашен по време на опита за преврат. Бунтовници са прихванали самолета му от Мармарис, бомбардирали и хотела му.
 
Още трима заподозрени продължават да се укриват, съобщи правителствен представител, пожелал анонимност. В операцията по залавяне на заподозрените участници в нападението срещу хотела са използвани хеликоптери и безпилотни самолети, за да бъдат засечени преследваните. Властите получили информация за тях от група местни ловци на глигани.
 
Ердоган бил в хотела заедно със семейството си, когато късно вечерта на 15 юли бил информиран за опита за преврат и изпълнил препоръка да се премести на по-сигурно място. След това президентът каза, че ако се е бил забавил 15 минути в хотела, най-вероятно нямало да остане жив. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Заловиха деветима от групата, която трябвало да елиминира Реджеп Ердоган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди