изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:31 EEST
ПОДКРЕПА НА МЛАДЕЖИ ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИНСТИТУЦИИ ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА БЮРАТА ПО ТРУДА    
НовиниВ изпълнение на Споразумението за сътрудничество в рамките на инициативата на Президента на Република България „Подкрепи една мечта” екипи от служители на Дирекции „Бюро по труда” в градовете Варна, Велики Преслав, Провадия и Добрич работят в подкрепа на младежи от специализирани институции за деца, центрове за настаняване от семеен тип или защитени жилища.


В инициативата са обхванати общо 14 младежи и девойки от випуск 2015/2016, завършващи средно образование или професионално обучение и напускащи специализираните институции от регион Варна. През учебната година екипите са провеждали периодични срещи с тях и са набелязали конкретни стъпки за успешно завършване на образованието им, професионално ориентиране и активно поведение на пазара на труда. Младежите са консултирани от психолози и кейс-мениджъри от бюрата по труда. Мотивирани са и са подпомагани за продължаване на обучението им или реализирането им на пазара на труда. В края на учебната година са проведени дни за подкрепа на заетостта, на които младежите са представени на местни работодатели и са получили конкретни предложения за работа.
В резултат на положените усилия от страна на екипите 6 младежи са започнали работа, а 1 младеж предстои да започне работа след полагане на държавни зрелостни изпити в края на месец юли 2016 г.
Да продължи образованието си е избрала 1 девойка от Преходно жилище, за което е получила активна подкрепа и от екипа по Инициативата. Оказано й е съдействие при подготовката за матурите и кандидат-студентските изпити. Девойката ще кандидатсва в Медицински университет град Варна, специалност „Зъботехника”, „Рехабилитатор” и „Медицински козметик”. НДТ


 


Сходни връзки

ПОДКРЕПА НА МЛАДЕЖИ ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИНСТИТУЦИИ ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА БЮРАТА ПО ТРУДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди