изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:32 EEST
Саудитска Арабия е на крачка от банкова криза    
По света Ситуацията във финансовия сектор на Саудитска Арабия се влошава ,независимо от относително стабилната цена на петрола от последните седмици, съобщи „Блумбърг”, като се позова на осведомен източник. Вчера изпълняващата функция на централна банка агенция SAMA наля 4 милиарда долара като екстрени кредити на саудитски банки, за да избегнат фалит. Парите са дадени с много малка лихва и без да се дава гласност предварително.

Главният икономист на Abu Dhabi Commercial Bank PJSC Моника Малик смята, че властите ще бъдат принудени да вземат сериозни мерки, да променят нормативите към банките за обезпечаване на кредитите с депозити.

Дефицитът на бюджета на Саудитска Арабия принуждава правителството да взима непрекъснато заеми от банките, като по този начин изземва на практика паричната маса, която е в обръщение в страната. Държавният дълг нараства и до края на 2016 година се очаква да достигне 14.5% от Брутния вътрешен продукт.

Опасността от фалит на държавата се е увеличила съществено и в шансовете за девалвация на националната валута са огромни, макар че финансовото министерство държи фиксиран курса на реала към щатския долар. http://pik.bg

 


Сходни връзки

Саудитска Арабия е на крачка от банкова криза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди