изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:18 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ, 1.08.2016    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ, 1.08.2016


На 29 юли, около23:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се на територията на град Каварна. Установено е, че през незатворен прозорец неизвестен извършител е проникнал в апартамент. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 29 юли е получено съобщение за извършена кражба от три колесни трактора, паркирани на територията на с. Дъбрава, обл. Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е извършил кражба на 120 литра дизелово гориво и акумулаторна батерия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 29 юли, около 23:25 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на град Балчик. По данни на тъжителката е извършена кражба на портфейл с намиращите се в него сума пари и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 29 юли е получено съобщение за извършена кражба в района на общинския пазар в град Каварна. По данни на тъжителя е извършена кражба на портфейл с намиращите се в него сума пари и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 29 юли, около 23:00 часа на КПП Албена е извършена проверка на С.Х. (36 г.) от град Варна. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин с тегло, около 0,4 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.Х. е задържан в РУ МВР Албена. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 юли е получено съобщение  за извършена кражба от лек автомобил, паркиран на територията на с. Кранево, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари, лични документи и вещи, златни накити, мобилен телефон и дрехи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 29 юли в района на с. Овчарово, обл. Добрич е извършена проверка на криминално проявения И.П. (32 г.) от с. Крушари. В хода на проверката е установено, бяло прахообразно вещество, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество метаамфетамин с тегло 0,1 грам. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 юли, в района на с. Овчарово е извършена проверка на Р.Л. (32 г.) от с. Божурово, обл. Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис, с тегло 26,3 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Р.Л. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 юли в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на В.А. (31 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис, с тегло 4,5 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения В.А. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 юли, около 00:20 часа по ул. „Трети Март” в град Генерал Тошево е спрян за проверка мотопед без регистрационни номера, управляван от неправоспособния М.Д. (31 г.). При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,37 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 29 юли, около 21:45 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” със силистренска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,63 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.Д. (50 г.) от град Варна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на РУ МВР Каварна са установени извършителите на две взломни кражби извършени през месец февруари от МПС паркирани в района на нос Калиакра. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените и осъждани И.Т. (29 г.), Ц.П. (48 г.), и двамата от град Варна. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Каварна.

На 30 юли е получено съобщение за извършена кражба на територията на к.к. Албена. По данни на тъжителя е извършена кражба на мобилен телефон, сума пари и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 30 юли се тъжи С.И. от град Каварна. По данни на тъжителя неизвестен извършител противозаконно е отнел лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация и мотопед „Сузуки” със софийска регистрация, паркирани по ул. „България” в град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 30 юли, около 18:50 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,50 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.К. (70 г.) от град Генерал Тошево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 юли, около 00:25 часа е получено съобщение за пострадал гражданин вследствие на сбиване в района на ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич. При пристигане на място, полицейските служители установяват лежащ на земята в безпомощно състояние 39- годишен мъж от град Добрич. Същия е транспортиран и настанен в МБАЛ Добрич с диагноза пукнатина на черепа, без опасност за живота. От проведените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установен и задържан извършителя на деянието С.С. (38 г.) от град Добрич. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич в условията на бързо полицейско производство.

На 30 юли, в к.к. Албена е спрян за проверка лек автомобил „Шевролет” с молдовска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,97 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан молдовския гражданин А.П. (30 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 юли в РУ МВР Балчик е получено съобщение за извършена взломна кражба на земеделска продукция от хале находящо се на територията на с. Гурково, обл. Добрич.
От проведените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на РУ МВР Балчик на 31 юли са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Р.Р. (36 г.), криминално проявения М.Х. (41 г.) и криминално проявения и осъждан Р.И. (28 г.), и тримата от с. Тригорци, обл. Добрич. Материалите по случая са докладвани в РП град Балчик. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 24 пожара без материални загуби на сухи треви и отпадъци и 3 пожара с нанесени материални загуби.

01.08.2016 г.                         ОД НА МВР ДОБРИЧ


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ, 1.08.2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди