изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:41 EET
НОВИНИ ЗА ЦАРЕТЕ НА ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ЗА ЦАРЕТЕ НА ФУТБОЛА


РУУНИ: ПОГБА ИМА НЕДОВЪРШЕНА РАБОТА В ЮНАЙТЕД

Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е готов да приеме обратно Пол Погба на "Олд Трафорд". Както е известно, юношата на "червените дяволи" си тръгна от клуба със свободен трансфер, за да премине в Ювентус. Сега обаче французинът е напът да се завърне в английския тим срещу колосалната сума от 120 милиона евро. Според Рууни, той има недовършена работа в Юнайтед. "Надявам се той да се съгласи да се завърне в Юнайтед и да докаже, че е играч от световна класа. Ако той е щастлив да играе при нас, и ние ще бъдем щастливи да го приемем обратно. Сигурен съм, че той чувства, че има недовършена работа тук. Неговото привличане пък ще е сериозен знак за амбициите на клуба", смята Рууни. Нападателят също така смята, че за съперниците на Юнайтед няма да е никак приятно, ако се наложи да се изправят срещу толкова силен във физическо отношение футболист в средата на терена. "Той бе един от играчите, който винаги знаеше как да те нарани по време на тренировка. Дали ще забие коляно в тялото ти, или просто ще се блъсне в теб… Не мисля, че го правеше с лош умисъл, но това винаги се случваше. Дори не беше нужно да имаш реален сблъсък с него, достатъчно бе само да се приближиш някъде наблизо, за да отнесеш някой удар. Ако той се завърне, очаквам отново нещо подобно от него. В същото време обаче той има много други прекрасни качества, които вече са дори още повече, откакто ни напусна", допълни 30-годишният играч.
Новата звезда на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович също заяви, че ще се радва ако в Юнайтед дойде и Пол Погба. "Ще е чудесно и Погба да се присъедини към тима. Тогава ще стане още по-интересно. Ще видим какво ще се случи, но усещам, че започваме да градим нещо голямо", сподели Ибра след мача с Галатасарай в Гьотеборг (5:2).
Междувременно мениджърът на Арсенал Арсен Венгер определи предстоящия рекорден трансфер на Пол Погба в Манчестър Юнайтед като "пълна лудост". "Трансферната сума за Погба? Това е пълна лудост, ако не можеш да си го позволиш. Ако можеш да си го позволиш, може и да оправдаеш похарчването на такава сума. Със сигурност е пълна лудост по отношение на нормалния живот. Живеем обаче в свят, в който всяко действие с глобален мащаб носи много пари. Футболът стана глобална надпревара и затова клубовете могат да си позволяват подобни неща. Дали би имало по-голям смисъл от гледна точка на това, че играчът може в бъдеще да върне инвестицията обратно? Никой не може да изчисли това. Откакто съм в този спорт, всеки път си мисля, че тези рекорди не могат вече да бъдат подобрявани, и всеки път греша. Може би в следващите години ще се стигне до суми от порядъка на 200 или 300 милиона", заяви Венгер.



ТРИКРАТЕН ШАМПИОН С БАРСА СИ НАМЕРИ НОВ ОТБОР

Десният бек Мартин Монтоя, който от доста време е ненужен в Барселона и не попада в плановете на Луис Енрике, си намери нов отбор. 25-годишният футболист ще продължи кариерата си в друг елитен испански тим - Валенсия. Юношата на каталунците разтрогна с родния си клуб по взаимно съгласие и парафира четиригодишен контракт с отбора от “Местайя”. Бившият младежки национал на Испания дебютира за първия отбор на Барса през 2011 година, а през последния сезон бе под наем първо в италианския Интер, а после и в Бетис.
Монтоя има общо 66 мача за Барселона, в които е реализирал 2 гола, а междувременно има три титли на Испания, две Купи на Краля, една Суперкупа на странта, както и една титла в Шампионската лига.
Междувременно изненадваща оферта за Томас Вермален е пристигнала в Барселона от бившия клуб на белгиеца Арсенал, твърди испанският Sport. Не се споменава в какъв размер е предложението, което е продиктувано от проблемите на Арсен Венгер в дефанзивен план. Френският мениджър в момента не може да разчита на Пер Мертезакер и Лоран Косиелни и търси варианти, с които да запълни празнините. Преди няколко дни се появиха информации, че Венгер се интересува и от бившия бранител на Манчестър Юнайтед и настоящ такъв на Уест Бромич Джони Еванс.
Вермален е сред основните трансферни цели и на Рома. Твърди се, че Барселона ще иска около 15 милиона евро за 30-годишния защитник.


РОМА ПРЕБОРИ ЛИВЪРПУЛ В КОНТРОЛА В САЩ

Рома победи Ливърпул в контролна среща от предсезонната подготовка на двата тима. Мачът се игра на "Буш Стейдиъм" в Сейнт Луис, САЩ. "Вълците" надделяха с 2:1 с попадения на Един Джеко в 29-ата и Мохамед Салах в 62-ата минута. За англичаните пък точен бе Шей Оджо в 45-ата минута.
Срещата започна много силно за Рома и още в първите минути италианците създадоха няколко положения за гол. В 5-ата минута Стефан Ел Шаарауи стреля опасно от границата на наказателното поле, но Алекс Манингер спаси. Веднага след това страхотен шанс се откри пред Един Джеко, който отблизо стреля над вратата. Босненецът пропусна още едно положение в 11-ата минута, когато финтира защитник в пеналта, но след това стреля покрай вратата.
Ливърпул пък стигна до първата си добра възможонст в 15-ата минута, когато Даниел Стъридж излезе сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Играчите на Рома обаче продължиха да бъдат по-опасни и в 29-ата минута се стигна и до откриване на резултата. Джеко овладя топката на границата на наказателното поле и със силен удар по земя не остави шансове на вратаря. Ливърпул бързо се окопити и в 33-ата минута и Алисон бе поставен под напрежение след шут на Стъридж. В 45-ата минута англичаните съумяха да изравнят резултата. След едно центриране от корнер Даниел Ловрен свали топката с глава към Оджо, който отблизо също с глава я насочи в мрежата за 1:1.
Второто полувреме не бе чак толкова вълнуващо, но и то предложи някои интересни моменти. В 54-ата минута след центриране от фаул Раджа Наинголан засече топката в наказателното поле, но не успя да я насочи в очертанията на вратата. В 62-ата минута пък Джеко стреля отблизо с глава, Симон Миньоле спаси, но при добавката Салах бе точен за 1:2. В 80-ата минута "вълците" можеха да направят успеха си дори още по-изразителен, но изстрел на  Ричи бе спасен от Миньоле.



МАРАДОНА НЕ ЗАБРАВИ ГОДИШНИНАТА НА НАПОЛИ

Италианският вицешампион Наполи празнува своя 90-и рожден ден. Диего Армандо Марадона и още десетки бивши звезди и треньори на "небесносините" поздравиха в социалната мрежа клуба за 90-ата годишнина. Интересното е, че именно 90 милиона евро ще получи клуба от Ювентус за трансфера на Гонсало Игуаин, тъй като Старата госпожа реши да плати рекордната за Италия клауза.
Наполи е двукратен шампион на Серия "А" - 1987 и 1990 година, начело с Марадона. Пет пъти е носител на Купата на Италия, двукратен носител е на Суперкупата на Италия, както и носител на Купата на УЕФА.
Ето какво написа Марадона на три езика в социалната си страница:
«Честит рожден ден, Наполи!!!
Искам да пожелая всичко най-добро на всички неаполитанци. Един клуб не е нищо без своите тифози. Горд съм, че играх седем години и ме обичат и помнят толкова много.
Пожелавам следващите 90 години да бъдат пълни с победи. Тъй като не искаме да бъдет втори или трети, ами първи.
Доскоро, прегръдки.
Диего»


РУМЕНИГЕ: ШВАЙНИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ В ГЕРМАНИЯ
   
Председателят на Управителния съвет на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге е убеден, че бившата звезда на тима Бастиан Швайнщайгер няма да се завърне в Бундеслигата. По всичко личи, че Жозе Моуриньо не смята да разчита на опитния халф в Манчестър Юнайтед, а в последните дни се заговори, че интерес към него проявява Шалке 04. "Абсолютно съм убеден, че Швайнщайгер не би се върнал в Германия. Неговият клуб е Байерн, а той не е човек, който би се съгласил да играе за отбор от по-ниско ниво. Ако все пак се случи нещо подобно, ще остана много изненадан", заяви Румениге, който коментира и нападките на Франк Рибери по адрес на бившия наставник на баварците Джосеп Гуардиола. "Не мисля, че Франк е прав. С Гуардиола спечелихме много трофеи. Той свърши отлична работа, а за сравнения с Карло Анчелоти е прекалено рано", каза легендата на Байерн и германския футбол.


ЧЕЛСИ ПРИГОТВИ 68 МИЛИОНА ЗА ЛУКАКУ, ЕВЕРТЪН ИСКА ПОВЕЧЕ

Челси подготвя оферта в размер на 68 милиона паунда за нападателя на Евертън Ромелу Лукаку. Това ще бъде второто предложение на лондончани за 23-годишния белгиец, след като "сините" вече получиха отрицателен отговор на първоначалната оферта, която бе в размер на 57 милиона паунда. От "Гудисън Парк" са изразили твърдата си позиция, че не смятат да се разделят с Лукаку, ако не получат исканата от тях сума от 75 милиона лири.
Според "Мирър" преговорите между двата клуба продължават вече две седмици. Челси ще предложи на самия играч договор за пет сезона.
Преди две години Челси продаде Лукаку на Евертън за 28 милиона паунда.


 


Сходни връзки

НОВИНИ ЗА ЦАРЕТЕ НА ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди