изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:54 EET
ЧЕТИРИМА ОТ ТЕРВЕЛ, СРЕД КОИТО И 15-ГОДИШНА, СА ИЗВЪРШИЛИ ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ    
НовиниКриминалисти на ОДМВР-Силистра разкриха четирима от Тервел, сред които и 15-годишно момиче, извършили грабеж над 49-годишна жена от село Давидово, община Кайнарджа. Задържането на извършителите е резултат на упорита работа на оперативните служби на дирекцията, продължила близо два месеца и подпомогната от служители на ГД „Национална полиция” и РУ-Тервел. Това съобщи Областната дирекция на МВР в Силистра.


Разследването по случая е започнало непосредствено след получаване на сигнала за тежкото престъпление в нощта срещу 28 май т.г., когато трима неизвестни нахлули в дома на самотноживеещата жена. Двама от грабителите били с маски на главите, а третият, облечен с полицейско яке, заплашил жената с пистолет. След като претърсили едно от помещенията, тримата отнели 3 мобилни телефона със СИМ-карти, 2 златни обеци с тегло около 5 г и дебитна карта. По нататъшните им действия били осуетени от появата на съседка, която алармирала полицията. Грабителите успели да избягат с автомобил, шофиран от четвърти съучастник, който бил паркиран в близките улички.
Още същата нощ на адреса в селото била изпратена дежурна оперативно-следствена група от криминалисти и разследващ полицай, която извършила оглед на местопроизшествието. Установени били свидетели, проведени множество разпити и прегледани записи от видеокамери в района.
Организираните оперативно-издирвателни действия и прецизния анализ на събраната информация след броени дни насочили полицейските служители към  град Тервел, Добричка област. На този етап в разследването на силистренските криминалисти се включили колегите им от полицейското управление в града, а общите им действия били координирани и методически подпомагани от служители на ГД „Национална полиция”.
Усилията на полицаите дали резултат и на 26 юли те успели да установят  извършителите – А.А. (49 г.), Т.Т. (36 г.), Д.Д. (26 г.) и 15-годишно момиче, всички от град Тервел. След извършено претърсване в домовете им били намерени оръжието – газов пистолет, 2 маски с прорези за очите и устата, както и полицейското яке. Намерени били и обеците, ограбени при престъплението, както и СИМ-картите, изхвърлени в извън населено място.
Спрямо 49-годишния А.А., за който на този етап на разследването се смята, че е организатор на грабежа, Силистренският окръжен съд взе постоянна мярка „Задържане под стража”. По време на престъплението той се е представял за полицай и е насочил оръжието към жертвата. А.А. има богато криминално минало, включително и осъдителни присъди за грабежи и кражби.
Т.Т. (36 г.), Д.Д. (26 г.) и 15-годишното момиче са разпитани пред съдия и са направили пълни самопризнания. Повдигнати са им обвинения за съучастие в престъплението.
Д.Д. , който също има предишни криминални прояви, е задържан с постоянна мярка „Задържане под стража” от Добричкия районен съд по друго наказателно производство.
Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.



 


Сходни връзки

ЧЕТИРИМА ОТ ТЕРВЕЛ, СРЕД КОИТО И 15-ГОДИШНА, СА ИЗВЪРШИЛИ ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди