изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:57 EEST
Педофили налазиха покемоните – причакват тийновете на покеспирките    
По света Педофили и крадци се включват в играта Pokemon go, но не за да ловят покемони, а за да търсят беззащитни тийнейджъри. За това предупредиха първо властите в американския щат Ню Йорк, където се оказало, че голяма част от покеспирките и покемон салоните в играта се намират в близост до домове на престъпници и педофили.От 100 проверени адреса 73 са свързани по някакъв начин с Pokemon go. На места е имало и активирана специална примамка за покемони, която се смята, че е закупена именно от педофилите, за да примамват и непълнолетни играчи в околността.


След сигнал на сенаторите губернатор Андрю Куомо веднага издаде директива, според която на всички 3000 души, които са под гаранция или в пробация в щата Ню Йорк, им е забранено да играят онлайн играта, включително Pokemon go.

В световен мащаб пък две седмици след пускането на играта има над 40 обрани тийнейджъри, причаквани от крадците при покерспирките.

Според експерти такъв риск съществува навсякъде, включително и в България.

„Педофилите у нас използват игрите, за да си търсят жертви. Представят се с фалшиви самоличности и профили, но за момента нямаме данни да използват покемоните за примамка. Прави впечатление, че и възрастовата граница на хората, които търсят покемони у нас, в по-голяма”, коментира разследващ от МВР пред в. „Телеграф”.

Интересен факт обаче е, че покрай всички затвори в България има по няколко покерспирки, както и салони за трениране на покемони. В столицата са най-много, като в близост до Центалния софийски затвор има две училища, в които всяка вечер се събира ученици, за да търсят анимационните същества. 

Покемон точка има и във всички междублокови градинки, където децата често се сблъскват с наркомани.

„В събота търсехме покемони с приятелка из уличките на кв. „ГЕо Милев” около 8 часа вечерта и попаднахме на две момчета със спринцовки”, разказа Ани.

Въпреки това повечето родни извратеняци търсят жертвите си в други игри, като една от най-разпространените е jivotno.com. в него влизат предимно деца на възраст между 7 и 12 години. Когато се осъществи контактът, което става най-често във форума на игрите, разговорите обикновено се прехвърлят върху теми като воденето на полов живот, което не всички деца обсъждали с родителите си, обясняват специалисти. 

По данни на властите у нас педофилите ловуват в над 160 сайта.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Педофили налазиха покемоните – причакват тийновете на покеспирките | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди