изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:42 EEST
500% скочи оборотът на нощен клуб в присъствието на данъчните    
НовиниИнспекторите по приходите от ТД на НАП Варна поставиха под постоянно наблюдение нощен клуб на Северното Черноморие.



При дистанционно наблюдение на касовия апарат на нощния клуб през месец юли, варненските данъчни установяват, че на него се отчитат нереално ниски обороти. На място е изпратен екип, който поставя нощното заведение под постоянен физически контрол. В присъствието на инспекторите вече няколко седмици оборотът на клуба е 500% повече. Под постоянен физически контрол са и всички високо оборотни дискотеки по цялото Северно Черноморие. В присъствието на инспекторите  оборотите на наблюдаваните обекти се увеличават от 50 до 100%. През месец юли варненските данъчни, подкрепени от колеги от други териториални дирекции, са извършили 3435 проверки за спазване на данъчното законодателство на обекти от обхвата на териториалната дирекция, като са установили 569 нарушения, за които са съставили административни актове. 199 са актовете за неиздаден фискален бон, 317 са разлика в касовата наличност, а 9 акта са съставени за липса на касов апарат. Едно питейно заведение в крайморски комплекс е запечатано за срок от един месец. Освен ключовите търговски обекти по Северното Черноморие, проверките обхващат  и всички търговци на дребно. В полезрението на данъчните са дори и търговците на царевица. През месец юли са проверени 10 пункта за продажба на царевица във Варна и Златни пясъци, като са открити 6 нарушения. Един от пунктовете е извършвал продажби без наличието на касов апарат, четири не са отчитали продажбите си на касовия апарат, а при един е установена разлика в касовата наличност. На всички са съставени актове за административно нарушение.
„Целта на проверките не е да съставяме актове, а да се постигне промяна в данъчното поведение на търговците. Преди да започнем масираните проверки проведохме среща с туристическия бранш и ги запознахме с предстоящата лятна кампания и действията, които ще предприемем. Въпреки това, все още някой търговци се изкушават да не отчитат продажбите си и да укриват оборот. На всички, които имат съставени актове, ще извършим повторни проверки, за да установим има ли промяна към коректно спазване на данъчните закони. Контролът продължава без прекъсване до края на летния сезон“, заяви териториалният директор Милена Колева.
 


Сходни връзки

500% скочи оборотът на нощен клуб в присъствието на данъчните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди