изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:29 EEST
Нов проект продължава дейността на Общностния център за деца и семейства    
НовиниОт началото на август Община Добрич започна работа по проект ”За равен шанс на децата“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Финансирането му е в размер на 658 200,00 лв.




С проекта Общината ще допълни и подкрепи дейността на успешно предоставяните услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства, който до 31 декември 2015 година бе финансиран по проект "Социално включване" на Министерството на труда и социалната политика. Неговата цел е подкрепа на деца и семейства от рискови групи.
През първите три месеца ще бъде организирана дейността по стартиране на услугите, извършен подбор на персонала, проведени всички тръжни процедури. След това ще стартира предоставяне на услуги за ранно детско развитие на деца  от 0-7 г. и техните родители, което ще продължи 24 месеца.
В Центъра ще се предоставят няколко услуги. Едната е ранна интервенция на уврежданията. Тя предвижда дейности по изграждане на специални умения за отглеждане на деца с увреждания и подкрепа на семействата им. Ще се осъществява индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания за успешна интеграция в първи клас в масовото училище. Услугата „Формиране и развитие на родителски умения“ цели създаване на връзка родител-дете, повишаване  самочувствието и увереността на родителите и разширяване на подкрепата. Насочена е към бъдещи родители, родители на деца от 0 до 3 г., родители от уязвими групи, които не полагат адекватни грижи за децата си и ги излагат на риск. В центъра ще се извършват още семейно консултиране и подкрепа, допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище, здравна консултация за деца. Ще бъде организирана и почасова грижа за деца от 0-3 г. от семейства с традиционни разбирания, които дават предпочитание на семейната домашна грижа.
Очаква се от центъра да се възползват 1600 родители, които ще бъдат подпомогнати в грижата за техните деца. Подкрепа за ранното им развитие ще получат 1500 деца. Общината ще публикува обявите за подбор на персонала и за включване на потребители на сайта си и в медиите.

 


Сходни връзки

Нов проект продължава дейността на Общностния център за деца и семейства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди