изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:06 EEST
Страшен ад в Пловдивско – горят вили, евакуират хора    
Новини Огнен ад се вихри в момента на спирка „Отдих” в пловдивско, сигнализираха за БЛИЦ наши читатели. От пожарната в Пловдив потвърдиха, че все още се борят със стихията, въпреки че са локализирали по-голяма част от огъня. Изгорели са между 2 и 4 вили. Евакуирани са 2 жени. За щастие те не са сериозно пострадали, само са леко обгазени, но са ужасно уплашени.

Огънят е тръгнал от сухи треви. Все още не се знае каква площ е изпепелена. Три екипа на пожарната се борят със стихията.

Припомняме, че преди няколко дни там изгоряха няколко необитаеми вили по идентичен начин.

В момента има пожар и в землището на първомайското село Искра. Горят 50 декара гори и храсти. Три екипа пожарникари гасят.
Блиц научи още, че миналата нощ са изгорели стотици декари сухи треви в местността „Папаз дере” над Хисар. Местните пожарникари са се борили с огъня до 5 часа сутринта.

От ресорната служба отново призовават пред БЛИЦ хората да бъдат бдителни и внимателни. Да не хвърлят не загасени фасове и да не палят огън на открито.
В тази връзка областния управител на Пловдив Здравко Димитров издаде заповед според която се забранява паленето на огън на по-малко от 100 метра от гористи местности.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Страшен ад в Пловдивско – горят вили, евакуират хора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди