изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:11 EEST
НА 2 ОКТОМВРИ ЩЕ СА ИЗБОРИТЕ В БАЛЧИК    
НовиниЦентралната избирателна комисия излезе с решение относно приложимите решения при произвеждане на нови избори за общински съветници в община Балчик на 2.10.2016 г.



Според него, при произвеждане на новите избори се прилагат предишни решения на ЦИК, като датите се съобразяват с хронограмата за новите избори.
Има изискване към избирателите и към кандидатите за общински съветници „да са живели най-малко през последните шест месеца в съответното населено място“ като условие за упражняване право на глас и наличие на право за кандидатиране в изборите за  съветници. В случая това е датата 1 април 2016 г.
Предизборната кампания започва 20 дни преди изборния ден, т.е.12 септември. До 1 септември при кмета ще се проведат консултации за съставите на секционните избирателни комисии. До 17.00 часа на същата дата партиите, коалициите и инициативните комитети подават заявленията си за регистрация в Общинска избирателна комисия. Кандидатските листи ще се регистрират до 17.00 часа на 6 септември.
До 27 август се образуват избирателните секции. До 11 септември ще бъдат обявени избирателните списъци и всеки ще може да поиска отстраняване на непълноти и грешки с писмено заявление до кмета или кметството в срок до 24-и същия месец. Активният период на Общинска избирателна комисия е 22 август, гласи хронограмата на ЦИК.
Припомняме, че до новите избори в община Балчик се стигна, след като бяха установени съществени нарушения в една от секциите в общината, тази в село Безводица, което се отрази на крайните мандати и това наложи магистратите да обявят вота за общински съветници за недействителен. Решението беше потвърдено от две инстанции – Добрички и Върховен административен съд. НДТ



 


Сходни връзки

НА 2 ОКТОМВРИ ЩЕ СА ИЗБОРИТЕ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди