изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:08 EEST
ПОЧТИ 300 ПРОВЕРКИ ИЗВЪРШИХА ЗА СЕДМИЦА ЗДРАВНИ ИНСПЕКТОРИ    
ИкономикаСистематичен и насочен здравен контрол: 147 основни проверки по текущия здравен контрол са извършили служители на дирекция "Обществено здраве" към Регионалната здравна инспекция в Добрич за периода от 22 до 28 юли, става ясно от седмичния бюлетин на инспекцията. Реализираните насочени проверки за същия период са общо 145, като 63 от тях са извършени във връзка с контрола по тютюнопушенето и продажбата на алкохол.


Във връзка с физико-химичния и микробиологичен контрол на питейни води са взети 11 броя проби, при тях няма  несъответствия с нормативните изисквания. По отношение на микробиологичния контрол на води от минерални водоизточници са изследвани 4 проби, две от тях не съответстват по микробиологични показатели. Изработени са 29 проби във връзка с физико-химичен и микробиологичен контрол на води от плувни басейни - изработени са 29 проби, девет от тях не отговарят по физико-химични показатели, а две - по санитарно-микробиологични показатели. Извършено е пробонабиране в 20 зони за къпане и микробиологични изследвания на 20 броя проби морски води – резултатите отговарят на здравните изисквания.
По отношение на констатираните отклонения от здравните норми са     издадени общо 7 предписания: 4 за извършване на хигиенни мерки; 3 за спиране експлоатацията на  обекти с обществено предназначение; издадени са 3 заповеди като мярка за административна принуда за спиране експлоатацията и е съставен 1 акт за установени нарушения на физическо лице.
След извършени проверки, удостоверяващи отстраняване на установени несъответствия със здравните изисквания, наложили спиране експлоатацията на обекти с обществено предназначение, през периода са издадени 4 заповеди на директора на РЗИ-Добрич, за възстановяване експлоатацията на 4 обекта с обществено предназначение. НДТ


 


Сходни връзки

ПОЧТИ 300 ПРОВЕРКИ ИЗВЪРШИХА ЗА СЕДМИЦА ЗДРАВНИ ИНСПЕКТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди