изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:50 EET
ЮЛИЯНА ГЕРАСИМОВА: НЯМА ПО-ГОЛЯМА ГОРДОСТ ОТ ТОВА УЧЕНИКЪТ ДА НАДМИНЕ УЧИТЕЛЯ    
Образование От това учителят да обучава ученик и той да надмине неговите възможности и знания по-голяма гордост за учителя няма. Това сподели за НДТ досегашният директор на училището по изкуства Юлияна Герасимова за своята наследничка Маргарита Манева.


Както НДТ писа, в сряда тя встъпи в длъжността директор на учебното заведение. Герасимова изрази задоволството си, че СОУ "Св. Климент Охридски" се поема от млад човек, който е член на колектива, човек, който умее да взема решения, който смее да изказва мнения, има поглед за визията и стратегията на училището в насоките, в които досега се е развивало. "Но се надявам резултатите от работата да бъдат още по-добри, защото, като директор с нови виждания в областта на иновациите, на информационните технологии, в областта на езиците, писането на проекти, мисля, че училището ще поеме в една още по-добра насока", изрази увереност Герасимова. И допълни, че е спокойна съм за бъдещето му. "Не че няма да има проблеми. Далеч съм от тази мисъл. Проблеми ще има, защото влиза нов закон, много промени се налагат във връзка с него. Всичко, което трябва да се случва в системата на образованието, вече трябва да бъде по-различно. Вярвам, че Маргарита Манева заедно с екипа ще успее да се справи, защото колегите са заедно с нея и ще й помагат. Винаги съм казвала, че в училище „Св. Климент Охридски“ екипът е страхотен", каза още бившият директор.
Юлияна Герасимова сподели, че е удовлетворена от постигнатото от СОУ "Св. Климент Охридски" през 26-е години, в които бе директор. Тя разказа, че в началото училището е имало една музикална паралелка от 8 до 11 клас, в момента е с прием по трите вида изкуства от 1 до 12 клас. Многобройни са спечелените проекти, визуално училището е променено. "Никой в онези първи години, не си е мечтаел, че ние ще имаме звукозаписно студио, че ще можем да подготвяме за предпечат нашите рекламни материали, че ще посетим почти цяла Европа и ще представим не само Добрич, но и България", каза бившият директор. Тя посочи, че завършилите СОУ "Св. Климент Охридски" се реализират много добре. Резултатите на учениците, не само в областта на изкуствата, са много високи. Удовлетворена съм от работата, която съм свършила, а това го виждам и в очите на колегите, с които работя, сподели Герасимова. Тя посочи, че винаги съм имала подкрепата на колектива и пожела тази подкрепа да я има и Маргарита Манева.
Юлияна Герасимова сподели, че вероятно ще продължи да работи в СОУ "Св. Климент Охридски" като помощник директор за известно време. Не скри, че има покани за работа от различни места, но ще приеме предизвикателството да остане в ръководеното до момента от нея училище. "Вярвайте ми, това е предизвикателство – да си бил 26 години директор. Искаме или не искаме, имаме професионални увреждания. Но мисля, че ще успея да се справя и с това предизвикателство", допълни тя. НДТ

 


Сходни връзки

ЮЛИЯНА ГЕРАСИМОВА: НЯМА ПО-ГОЛЯМА ГОРДОСТ ОТ ТОВА УЧЕНИКЪТ ДА НАДМИНЕ УЧИТЕЛЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди