изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:59 EET
Бяла риба великан повлече рибар в Родопите (СНИМКА)    
Лов и риболов Чудовищна бяла риба е уловена от водите на язовир "Кърджали" тези дни. Мълвата бързо се разпространи в рибарските среди. По думите на очевидци огромният хищник е бил дълъг повече от метър и тежал невижданите 20 килограма. Трофеят обаче няма да може да кандидатства за официален световен рекорд, тъй като не е документиран и премерен по правилата на Международната асоциация по спортен риболов, пише в. „България днес”.

Звярът е атакувал примамките на рибаря Ферад Мюмюн от ардинското село Млечино. Майсторът влязъл с моторната си лодка, за да изпробва най-новите си воблери, с които се сдобил. Той избрал един от заливите в местността Чатака, след което заметнал въдиците. Изведнъж последвал страховит удар и 56-годишният мъж започнал здрава битка с водния гигант. Рибата влачела лодката му, но все пак Ферад успял да я удържи и с много мъка я издърпал.



 

За трофейния улов потвърди и кметът на село Млечино Гюлистан Сабри Садула. "Да, наистина, вярно е. Всички видяхме огромната бяла риба". Ферад бюрзо се превърнал в герой в селото и обещал да почерпи всички с вкусното месо на хищника.

Майсторът признава, че това не е най-голямата риба, която е хващал през живота си до момента. Той може да се похвали с толстолоб 76 кг. "Сега следва банкет с турска ракия "Йени ракъ" и приятели", откровен е рибарят. Язовир "Кърджали" от години е популярен с трофейните хищници, които плуват във водите му.

Преди години Михаил Манолов-Царя, който бе от верните авери на подземния бос Иво Карамански, улови сом 131 килограма. Страховитото животно бе дълго 2,46 метра, а само главата му тежала 30 кг.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бяла риба великан повлече рибар в Родопите (СНИМКА) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди