изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:09 EET
НЕВЕРОЯТЕН „ДОН КИХОТ” С РУСКИ БАЛЕТИСТИ НА ОТКРИТАТА СЦЕНА НА „ДВОРЕЦА”    
НовиниПочитателите на танцовото изкуство се насладиха на спектакъла „Дон Кихот” с руски балетисти на откритата сцена на „Двореца” в Балчик
Невероятно преживяване подариха на ценителите на балета Държавна опера Варна и ДКИ „КЦ „Двореца”. На лятната сцена пред „Двореца” бе поставен балетният спектакъл „Дон Кихот” от Лудвиг Минкус.



В най-новата постановка  на главния балетмайстор на оперния театър - заслужилия артист на Русия Сергей Бобров, участват водещи балетни артисти на Държавния театър за опера и балет в Красноярск, Русия, и на Държавна опера - Варна.
 Публиката се възхити на майсторството на Елена Свинко и Юрий Кудрявцев – лауреати на завършилия само преди дни Международен балетен конкурс във Варна, първия и признат за най-престижен балетен форум в света. Като постоянни гост-солисти на Държавна опера Варна двамата руски балетисти се състезаваха от името на България, спечелиха званието Лауреат на Международния балетен конкурс и бронзови медали.
В спектакъла на „Дон Кихот” Елена Свинко танцува вариации, а Юрий Кудрявцев изпълни партията на тореадора Еспада. В останалите роли: Румен Стефанов – Дон Кихот, Даниел Христов – Санчо Панса, Екатерина Булгутова - Китри, Георгий Болсуновски - Базил, Демид Зиков – Лоренцо, Юрика Аоки – Улична танцорка и др.
„Дон Кихот” е много специално балетно произведение, което не следва буквално романа на Сервантес, не остава статично, непрекъснато се развива и обогатява с нови хореографски интерпретации. Романът е просто повод да се представи една забавна и интересна хореография, като разбира се действието започва и завършва с двамата основни герои Дон Кихот и Санчо Панса. Първата постановка на балета е на Мариус Петипа в Мариински театър, последвана от версията на Александър Горский в Болшой театър. В моята версия, която се основава върху прочита на Горский, аз също съм внесъл свои хореографски решения както в ролята на Базил, така и в заключителния танц на кордебалета Фанда́нго, за чиято хореография почерпих вдъхновение от популярния испански народен танц от XVII век”, разказва авторът на постановката Сергей Бобров – з.а. на Русия.
 


Сходни връзки

НЕВЕРОЯТЕН „ДОН КИХОТ” С РУСКИ БАЛЕТИСТИ НА ОТКРИТАТА СЦЕНА НА „ДВОРЕЦА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди