изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:29 EET
ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО АЛАРМИРА ЗА ЛОШОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЖП-СПИРКАТА В ГРАДА    
Икономика С второ писмо в рамките на шест месеца Община Генерал Тошево сигнализира пред национална компания „Железопътна инфраструктура” за състоянието на ЖП- спирката в града и прилежащите около нея площи. Целта на предприетата от общинското ръководство мярка е да заостри вниманието на държавната компания върху занемарения сграден фонд на бившата гара. Тя е публична държавна собственост и отговорност за нейното стопанисване носи държавата, в лицето НП „Железопътна инфраструктура”.


Ето какво се посочва в писмото до държавното предприятие:
“В резултат на извършеното преструктуриране в национална компания „Железопътна инфраструктура”, гарата в Генерал Тошево бе закрита, а функциите й преустановени. Към настоящия момент има само спирка. Сградата на спирката не се обитава и както често се случва, започва да се руши. Грозните и обрушени фасади, и компрометирания външен вид не хармонират с околната жизнена среда. Прилежащите площи също не се поддържат, за което свидетелства снимковият материал, който Ви изпращаме. По протежение на цялата линия в урбанизираната част са налице условия от инциденти с преминаващите граждани, в това число-майки с деца, тъй като през района на спирката и на още три места минават най-преките и удобни връзки между източната и западната част на града.
Кадровият и финансовият ресурс на Община Генерал Тошево не позволяват постоянното поддържане на района около бившата вече гара, въпреки че от началото на годината са направени две акции по почистване.
Предвид гореизложеното и желанието ни да гарантираме безопасността на местните жители, изразяваме надежда, че ще предприемете всички необходими действия по привеждане в изряден вид на спирката и площите по протежение на линията”.
Първото запитване относно състоянието на спирката бе изпратено през месец март, когато възмутени граждани поставиха въпроса в инициативата „Попитай кмета”. Отговор не бе получен. Този път общинското ръководство разчита на адекватна реакция от страна на предприятието, която ще бъде публично оповестена. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО АЛАРМИРА ЗА ЛОШОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЖП-СПИРКАТА В ГРАДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди