изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:04 EET
ЗА ЛАВИНА ОТ ЖАЛБИ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ АЛАРМИРА Й. ЙОРДАНОВ    
НовиниСмяната на кметския екип предизвика лавина от жалби на обществени поръчки, съобщи кметът Йордан Йорданов.




Той поясни, че по препоръка на одиторите, и на доклади на други институции, новият кметски екип е направил промени на начина, по който се провеждат обществените поръчки. Това автоматично доведе до по-големия брой жалби до Комисията за защита на конкуренцията, посочи той. Даде за пример обществените поръчки за ремонт на пътищата, за обществен транспорт, както и други по-малки.
Така обществена поръчка с предмет: „Обществен превоз на пътници по автобусни линии от утвърдените Общинска, Областна и Републиканска транспортни схеми на Община град Добрич”, включваща 13 /тринадесет/ обособени позиции е спряна по жалба от “Албена Автоекспрес 98” ООД гр. Добрич.
Обществената поръчка за допълнително проектиране и реконструкция и рехабилитация на водопроводна и канализационна мрежи на гр. Добрич по проекта за воден цикъл е обжалвана от "КАЛИНОВ СТРОЙ" ЕООД, град София. Жалба от “Пътно строителство” АД град Добрич е подадена по една от позициите - „Изкърпване на уличната мрежа на град Добрич”, от поръчката с предмет: "Строителни работи по ремонт на улици и пътища".
Жалба от ЕТ "ТАЛЕ - ВАС - Стоян Стоянов" е подадена срещу обществена поръчка за доставка на хранителни продукти" включваща 9 обособени позиции. КЗК отказа да образува производство и жалбата не е разглеждана.
Кметът сподели, че е оптимист, че ще има бързи решения от КЗК, за да може Общината да сключи договори по тези обществени поръчки. Той посочи, че поръчката за превоз на пътници се бави вече 4 месеца. „Изключително дълъг период, в който ние се налага да възлагаме обществения транспорт по различен начин. Ние не можем да оставим без обществен транспорт гражданите. Това обаче не ни позволява да преговаряме с превозвачите за нова транспортна схема. Така че, ние сме в един затворен кръг. Надявам се, че този процес ще приключи по-бързо, за да можем ние да си вършим задълженията, които имаме към целия град“, каза кметът. Очакванията са до края на август да има решение по въпросните . НДТ
 


Сходни връзки

ЗА ЛАВИНА ОТ ЖАЛБИ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ АЛАРМИРА Й. ЙОРДАНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди