изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:15 EEST
Владимир Путин: Преговорите с Реджеп Таийп Ердоган са конструктивни и важни за двустранните отношения    
По света Санкт Петербург. Руският президент Владимир Путин е определил преговорите с турския си колега Реджеп Таийп Ердоган като конструктивни и важни за двустранните отношения, предава ТАСС. Руският държавен глава заяви, че ограниченията по отношение на турските компании ще бъдат отменени поетапно. Путин освен това отбеляза, че са взети политически решения по проектите „Турски поток“ и атомната електроцентрала „Аккую“.



Русия и Турция споделят общо мнение за въпросите, свързани с борбата с тероризма, допълни Путин.
От турската страна са предоставили гаранции за сигурността на руските туристи, а от руската страна са обещали да обмислят възстановяването на чартърните полети.

Санкт Петербург. Съществува ясен консенсус между Турция и Русия за нормализиране на отношенията, отбеляза представител от турската делегация във вторник след срещата между държавните глави на двете страни, предава Reuters.
„Цялостното настроение беше много позитивно“, заяви представителят, допълвайки: „И двете страни са решени да развият отношенията си“.

Москва. Русия поетапно ще отменя специалните икономически мерки по отношение на турските компании, заяви президентът на Русия Владимир Путин, предава Интерфакс.
„След пресконференцията ще имаме възможност подробно да поговорим с ръководителите на големите компании на двете страни. Имаме предвид поетапно отменяне на въведените по-рано специални икономически мерки по отношение на турските компании“, отбеляза Путин.

http://www.focus-news.net

Турция е готова да доставя газ за Европа по „Турски поток”, както и да възобнови добрите си отношения с Русия. На срещата си с Путин Ердоган даде гаранции за безопасността на турските туристи.Русия и Турция искат да регулират ситуацията в Сирия. Това обаче трябва да стане само с мирни средства.

Пресконференцията на президентите Путин и Ердоган можете да гледате на
живо тук.

http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

Владимир Путин: Преговорите с Реджеп Таийп Ердоган са конструктивни и важни за двустранните отношения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди