изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:38 EEST
ЗАПОЧВА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА „ТЮЛЕНОВО АРТ ФЕСТ”    
НовиниВторото издание на фестивала „Тюленово арт фест” се откри вчера в едноименното село от община Шабла и ще продължи четири дни, през които публиката ще може да се наслади на великолепните музикални изпълнения на Светлин Трендафилов, Краси Първанов, Христо Караславов и Красимир Йорданов, съобщиха организаторите.
Гости във вечерите на поетите ще бъдат Валери Станков, Сашо Серафимов и Огнян Антов.


Художниците ще пренесат колорита в своите картини и ще представят свои произведения, техники, в едно с творческите работилници, които ще бъдат част от Тюленово арт-фест през цялото време. Те са Цветомир Илиев, Пламена Недялкова, Рейхан Халид, Студио за арт-облекла и др.
Фотография, детска рисунка, литература са трите раздела в конкурса "Бряг и хоризонт", за които вече има 100 заявки. В рамките на фестивала ще бъде подредена и изложба с фотографии и рисунки. Последният ден ще стане ясно кои са носителите на наградите от конкурса.  Тогава ще се проведе и съревнованието за най-добра рибена чорба. Условието е, че може да участва всеки, стига да е приготвил чорбата си с продукти от Черно море, включително рапани, миди, скариди. Тази година благотворителността покрай конкурса за най-добра рибена чорба отново е насочена към Читалището - боядисването или по-скоро украсяването на фасадата от художник.
Поетичен рецитал, посветен на Тюленово, уроци по правене на чепаре, хвърляне на мрежи, посещение на Тюленовата пещера с лодки, водолазни уроци за начинаещи, беседи за историята на селото са включени в програмата на феста. Той се организира с подкрепата на Община Шабла, кметство с. Тюленово, НЧ "Изгрев 1936" с. Тюленово и Общество на писателите Варна.  НДТ

 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА „ТЮЛЕНОВО АРТ ФЕСТ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди