изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:34 EEST
Reuters: Турция издаде заповед за ареста на Хакан Шюкюр    
По света Анкара. Турция е издала заповед за ареста на един от най-уважаваните й футболисти, бившият нападател на „Интер“ и „Галатасарай“ Хакан Шюкюр, като е разпоредена и конфискация на активите му, като част от разследването на проваления опит за военен преврат миналия месец, съобщиха държавните медии, предава Reuters.


Прокурорите обвиняват Шюкюр в „принадлежност към въоръжена терористична групировка“ – препратка към организацията на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, който Анкара обвинява в организирането на преврата. Гюлен отхвърля тези обвинения.
Бащата на играча Сермет Шюкюр беше задържан в петък в северозападната провинция Сакария.
През 2011 г. Шюкюр беше избран за депутат от партията на президента Реджеп Тайип Ердоган, но я напусна през 2013 г., след началото на корупционно разследване срещу Ердоган и неговия кръг, като се присъедини към движението на Гюлен.
Хакан Шюкюр живее в САЩ откакто бяха повдигнати обвинения за обида срещу Ердоган. Делото все още не е приключило. Той отрича връзка между делото и пренасянето му в САЩ.
Шюкюр, чиято футболна кариера продължи от 1987 г. до 2007 г., е най-резултатният играч в историята на турския национален отбор, с 51 гола в 112 мача. Той също така държи рекорда за най-много отбелязани попадения в турската футболна лига. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Reuters: Турция издаде заповед за ареста на Хакан Шюкюр | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди