изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:05 EEST
„Българска Коледа“ дарява апаратура на отделението за новородени в МБАЛ    
НовиниМедицинска апаратура за над 1.1 млн. лева ще получат 19 лечебни заведения в цялата страна, сред които и МБАЛ-Добрич, по благотворителната инициатива на президента на Републиката „Българската Коледа“.




Договорите за доставка на високотехнологичното оборудване бяха сключени след обявената на 8 април т.г. процедура за набиране на оферти за доставка, монтаж, пускане в експлоатация, обучение за работа и гаранционна поддръжка на медицинска апаратура, за нуждите на лечебни заведения, осъществяващи реанимация и интензивно лечение на деца. До края на октомври медицинската апаратура ще бъде доставена и въведена в експлоатация в лечебните заведения.
За да помогне за спасяването на повече деца в критично здравословно състояние, в кампания 2015/2016 г. „Българската Коледа“ си постави за цел да осигури нова високотехнологична апаратура за диагностика, мониториране и лечение в университетски и областни болници, в които функционират клиники за реанимация и интензивно лечение.
На 1 декември 2015 г. държавният глава Росен Плевнелиев даде началото на кампания 2015/2016 г. под надслов „Да помогнем на децата в реанимация“. Близо 5 на сто от постъпващите за лечение деца са със заплашващи живота критични състояния, налагащи незабавна висококвалифицирана помощ. Тези състояния при децата протичат динамично и при липсваща спешна помощ, своевременна и точна диагностика и стартиране на адекватно лечение, настъпва тежка инвалидизация за цял живот или загуба на детски живот.
Заедно с осигурената високотехнологична апаратура, в настоящата кампания 2015/2016 г. „Българската Коледа“ подпомогна изследванията, лечението и рехабилитацията на 405 деца. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от подкрепа за лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане.
Преди няколко години МБАЛ също получи оборудване от „Българската Коледа”. Каква ще е помощта, която ще дойде тази година, зависи от здравното министерство.
Оборудване за неонатологично отделение очаква Многопрофилната болница за активто лечение в Добрич от „Българската Коледа”. Направена е заявка за персонални пациентски монитори, термолегла и респиратор, съобщиха от лечебното заведение.
 


Сходни връзки

„Българска Коледа“ дарява апаратура на отделението за новородени в МБАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди