изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:37 EEST
БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ ПЪРВАТА ЕВРОПЕЙСКА ПРИЯТЕЛСКА ЛИГА ПО МИНИФУТБОЛ /снимка/    
СпортБългария спечели първата Европейска Приятелска Лига по минифутбол (European Friendship League), която се проведе в КК Албена. На финала родните "лъвове" успяха да подчинят силния тим на Румъния със 7-6 след изпълнение на дузпи, съобщи Дарик радио. В редовното време двата тима не успяха да се победят и завършиха наравно 2-2 в много стойностен мач. Румънците дръпнаха с 2-0 след голове на Йордан Кристиян и Раду Силвиу, но попаденията на Радомир Тодоров и Марин Ценов доведоха нещата до дузпи. Там по-точни бяха българите, а вратарят Исмет Хаджиев отново демонстрира блестящия си рефлекс и желязна психика.


На трето място остана тимът на Молдова, който след изпълнение на дузпи успя да надделее над отбора на Уелс. Любопитен е фактът, че на полуфиналите България се справи с  молдовците също след изпълнение на дузпи, след като късен изравнителен гол на Радо Тодоров попари съперника, който водеше с 1-0 след попадение на Олег Мола.

Организаторите в лицето на Николай Хаджиев, Лаурентиу Модоран, Алехандро Диаз и Олег Клипа бяха подготвили изискана церемония по закриването на турнира. За най-добър вратар бе избран Исмет Хаджиев от България, за MVP Илие Ромулус от Румъния, а румънецът Никита Александру грабна  голмайсторския приз със 7 попадения. Наградата за Феър Плей отиде в ръцете на момчетата от Уелс.
Това бе първо издание на European Friendship League, като идеята е тази лига да стане традиционна и все повече отбори да вземат участие в нея.  НДТ


 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ ПЪРВАТА ЕВРОПЕЙСКА ПРИЯТЕЛСКА ЛИГА ПО МИНИФУТБОЛ /снимка/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди