изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:49 EEST
Напусна ни арх. Любомир Семерджиев от Каварна    
Общество На 10 август 2016 г. внезапно почина арх. Любомир Семерджиев, един от най-изявените български проектанти. Арх. Любомир Семерджиев е роден през 1951 г. в гр. Каварна. Завършва средно образование в Строителния техникум през 1970 г., висше образование във ВИАС (сега УАСГ) през 1977 г., както и следдипломна специализация по Градоустройство и Урбанизъм през 1978 г. Като първенец на випуска е награден със златен медал и е носител на златен медал за най-добър дипломен проект.


През 2005г. арх. Семерджиев създава ,,ЛСИ Любомир Семерджиев АРХИТЕКТИ и ИНЖЕНЕРИ" ЕООД с предмет на дейност архитектурно и инженерно проектиране, дизайн на интериора и пространствено оформление.Творческите и професионалните изяви на арх. Семерджиев са свързани с множество градоустройствени проекти за София и Хасково, както и над 2000 проекта на обществени и жилищни сгради и реконструкции в България, Гърция, Кипър, Германия и Русия. Арх. Семерджиев има много участия в конкурси и изложби.

Носител е на "Сграда на годината 2008" за мащабната реконструкция на Съдебната палата в София, и на "Сграда на годината 2009" за  ваканционeн комплекс "Оазис ризорт и спа" - с. Лозенец.

Преди два месеца арх. Семерджиев беше удостоен с  Наградата на Ямбол 2016 за приноса му в развитието на града и като дарител на проекта за новопостроения храм "Успение на Пресвета Богородица" .

Екипът на Градът Медиа Груп изказва своите съболезнования към близките и роднините на архитект Семерджиев.

Поклон пред светлата му памет
http://gradat.bg

65-годишният мъж, който почина днес на плаж "Оазис" край Лозенец час след като бе спасен от удавяне е известният столичен архитект Любомир Семерджиев, научи "24 часа". Той е проектант на ваканционно селище "Оазис", в което е почивал и на чийто плаж е срещнал смъртта. За кончината му потвърдиха негови колеги. През 2009 г. селището получава наградата Сграда на годината. Семерджиев е автор на реконструкцията, реставрацията и адаптацията на Съдебната палата в София, проектирал е обновлението на центъра на Ямбол, храма „Успение на Пресвета Богородица” в града, като проектът му за него е дарение. За храма той получи тази

  https://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Напусна ни арх. Любомир Семерджиев от Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди