изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:56 EET
ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ В СТОЖЕР СЪЗДАВА ОПАСНОСТ ЗА ДЕЦАТА    
НовиниДиректорът на училището в село Стожер Пламен Тодоров настоява да бъде преместен търговски обект, който се намира в центъра на селото. Той предлага обектът за продажба на скара да бъде в покрайнините на селото или да се изградят неравности за намаляване на скоростта.
Предложението си Тодоров внесе на последното заседание на Общинския съвет в Община Добричка в качеството си на общински съветник.

Пред медии той обясни, че има опасност от злополука, поради множеството автомобили, които спират до скарата и намалената видимост за транзитно преминаващите МПС по главния път през селото за Варна. Автомобилите, които спират правят двойно и тройно задръстване  и оставят само едно платно за движение, а когато нашите деца пресичат видимостта е затруднена и е въпрос на време да се случи непоправимото, пояснява Тодоров. Едно от децата е било блъснато от автомобил, като, за щастие, се е разминало само с уплаха. Имало е случаи в които учителите превеждат децата през пешеходната пътека, която е абсолютно изтрита и единият автомобил отдава предимство, но след него водач на микробус не вижда групата и за да ги предпази удря предната кола, която отскача напред, и на милиметри се разминава с трагедия, разказва директорът.
Пламен Тодоров предлага също поставянето на  фотоволтаични знаци, които представляват мигащо детенце, за да се привлече вниманието на водачите, че има опасност да изскочат деца.
Преди 8-9 години на това място има убито дете, нека не позволим това да се случи отново, апелира директорът. НДТ
 


Сходни връзки

ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ В СТОЖЕР СЪЗДАВА ОПАСНОСТ ЗА ДЕЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди