изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:23 EEST
СТАРТИРА ПИЛОТНА ДОБРОВОЛЧЕСКА ПРОГРАМА В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА    
НовиниМесец август е период на пилотната инициатива на Балкански екологичен център към Университетска Ботаническа градина - Балчик: „Доброволчество в Университетските ботанически градини”. Студенти и преподаватели от Биологически факултет и Факултета по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски” участват в работата на екипа от Ботаническата градина - Балчик и със самостоятелни инициативи.

Миналата седмица отново студентите от Студентски Клуб за образование и развитие с екологичен център С.К.О.Р.Е.Ц. на Биологически факултет и техния ръководител гл.ас. д-р Атанас Грозданов, заедно с екипа на градината посрещат нейните гости. Студентите от клуб С.К.О.Р.Е.Ц. отново са подготвили много и оригинални сувенири и материали, голямата част от които са вдъхновени от растителни и животински видове в Университетска ботаническа градина - Балчик.

Ръчно изработени на място рисунки върху камък, керамика и стъкло, декорация на черупки от миди и охлюви, квилинг декорации и други оригинални произведения, доказващи че научните и артистичните заложби на младите изследователи често вървят ръка за ръка.
Интерес за посетителите са изработените от студентите книгоразделители с авторски рисунки на  студентите Димитър Ненов, Пламен Петров и Лина Панова върху интересни представители от флората и фауната на градината.
По време на провеждането на щанда е организирано и слайд-шоу със снимки на животни и растения, които се правят в момента от екипа на клуб С.К.О.Р.Е.Ц. Пъстрата галерия се обогатява всеки ден и дава възможност на посетителите да се запознаят с видовете, които могат да видят по време на предстоящата си разходка в ботаническата градина.
Като част от доброволческата програма на Балканския екологичен център, в конферентна видеовръзка с Ботаническата градина в гр. София се проведе беседа с презентация на тема „Може ли една историческа градина да прерастне в ботаническа?" В непринудена обстановка се проведе и разговор-дискусия за историята и значението на ботаническите градини, ролята им като място за учене на открито и популяризиране на знанията за растенията и животните, изучаване на естествените екосистеми и опазване на видовото разнообразие. НДТ


 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПИЛОТНА ДОБРОВОЛЧЕСКА ПРОГРАМА В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди