изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:05 EEST
ИЗМЕНИХА В УСЛОВНА ПРИСЪДАТА ЗА ИМАМА, УБИЛ НА ПЪТЯ И ИЗБЯГАЛ    
НовиниАпелативният съд във Варна измени от ефективна в условна присъдата на турският гражданин, който уби при катастрофа в с. Карапелит пешеходец и избяга от местопроизшествието.





Магистратите  измениха присъдата на Окръжния съд в Добрич, като на отложи изтърпяването на наказанието две години затвор за срок от четири години.
48 годишният теолог беше осъден от Добричкия окръжен съд затова, че на 17 февруари тази година в с.Карапелит, Добричка община, по главен път Добрич-Силистра нарушил правилата за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смъртта на Мариян Чернаев от Добрич, а след деянието избягал от местопроизшествието. Преди месец, при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и на фактите, посочени в обвинителния акт, първата съдебна инстанция присъди на Йозлер наказание 2 години лишаване от свобода, което да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ  режим.
Екрем Йозлер има разрешение за продължително пребиваване в Република България. Той преподава религия в Силистра към джамийското настоятелство. Пред съда в Добрич, той е признал вината си затова, че е причинил по непредпазливост смъртта на човек при ПТП и е избягал от местопрестъплението. Нещо повече. След сблъсъка Йозлер е видял тялото на ударения човек и е предприел активни действия, за да остане неразкрит, като подбуждал към лъжесвидетелстване спътника си. Изоставил жертвата на пътя, без да му окаже помощ или да подаде сигнал на 112, изгасил светлините на автомобила и използвал обходен маршрут.
Йозлер обжалва 2 годишната присъда пред Варненския апелативен съд, който е насрочил заседанието си за 15 юли 2016 година.
Решението на Апелативния съд подлежи на касационна проверка от Върховния касационен съд. НДТ
 


Сходни връзки

ИЗМЕНИХА В УСЛОВНА ПРИСЪДАТА ЗА ИМАМА, УБИЛ НА ПЪТЯ И ИЗБЯГАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди