изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:44 EEST
БАРСА ДОКОСВА СУПЕРКУПАТА СЛЕД 2:0 В СЕВИЛЯ    
СпортБарселона стигна до успех с 2:0 при гостуването си на "Рамон Санчес Писхуан" в първия мач от Суперкупата на Испания. Каталунците поведоха с 1:0 в 54-ата минута с попадение на Луис Суарес. Уругваецът се възползва от великолепна комбинация. Новото попълнение Денис Суарес, който влезе като резерва през първата част, намери Арда Туран в наказателното поле, а той свали топката на връхлитащия Луис, който я прати в мрежата. В 81-ата минута влезлият като резерва Мунир удвои преднината на Барса, след като бе изведен прекрасно от Меси.

Така след изненадващата загуба от Атлетик Билбао миналата година, сега Барса е на крачка от 12-а Суперкупа на Испания. Каталунците са рекордьори по трофеи в надпреварата. Реваншът е в сряда на "Камп Ноу".
Севиля и Барселона се оттеглиха при 0:0 на почивката на първия мач от Суперкупата на Испания на "Рамон Санчес Писхуан". През първото полувреме головите положения бяха рядкост, но каталунците трябваше да направят две принудителни смени. Първо Жереми Матийо напусна терена и бе заменен от сънародника си Люка Дин, който дебютира за Барса. След това Андрес Иниеста също получи травма и друго ново попълнение - Денис Суарес, се появи в игра.
Андалусиици не позволиха на Барса да доминира в обичайния си стил. Отборът на Хорхе Сампаоли упражни преса дълбоко в половината на съперника и затрудни каталунците. Севиля опитваше да натиска и правеше всичко правилно, организира няколко опасни атаки, но така и не стигна до реална опасна ситуация или удар към вратата на Клаудио Браво.
При редките атаки на Барселона тимът на Луис Енрике стигна до най-добрата възможност в шестата минута. Тогава Бускетс изведе Суарес, той се освободи от защитник на съперника и се озова във великолепна позиция на границата на наказателното поле. Ударът му с външната част на десния крак обаче бе спасен отлично от вратаря на домакините Рико. В 23-ата минута Меси открадна една топка и намери Бускетс, но той опита техничен удар от границата на наказателното поле и топката мина далеч от целта.
След почивката Барса тотално доминираше, а Луис Суарес бе в основата на повечето опасности. Още в 48-ата минута той се озова в наказателното поле, но опитът му да намери Арда Туран завърши неуспешно. Секунди по-късно след центриране на Денис Суарес той отклони леко топката с глава, а вратарят на домакините Рико имаше голям късмет, тъй като кълбото се отби от рамото му без той да може да реагира. В 54-ата минута логичното все пак се случи и каталунците поведоха с гол на Суарес.
Последваха силни минути за гостите. Меси можеше да удвои малко след първия гол. Аржентинецът получи топката в наказателното поле след великолепна комбинация, но изстрелът му бе блокиран от Рико. В 63-ата минута стражът на Севиля отново трябваше да се намесва, този път след удар на бранителя Сержи Роберто. Единствената ситуация пред вратата на Барса бе след като Масчерано игра с топката, но Клаудио Браво, който иначе нямаше никаква работа, внимаваше.
Влизането в игра на Мунир се оказа изключително успешно за Луис Енрике. Младият нападател направи резултата 0:2 в 81-ата минута. Той бе изведен великолепно от Меси, напредна и елегантно прати топката покрай Рико. В самия край Лео също можеше да се разпише. Той бе изпуснат от защитата на Севиля през центъра, но ударът му бе в центъра на вратата и стражът на домакините успя да избие.
Това е единственият трофей, който Луис Енрике не е печелил като треньор на Барса. Шампионите на Испания обаче са рекордьори с 11 купи от надпреварата. Севиля пък има един успех от 2007 г. Лионел Меси има невероятна статистика срещу андалусиици. Аржентинската звезда е вкарал 25 в 26 мача срещу тях. Сега той не успя да се разпише, но се отчете с асистенция.


 


Сходни връзки

БАРСА ДОКОСВА СУПЕРКУПАТА СЛЕД 2:0 В СЕВИЛЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди