изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:04 EEST
ПРОДЪЛЖАВАТ ЗДРАВНИТЕ ПРЕГЛЕДИ НА МАЛЧУГАНИ В ГЕН. ТОШЕВО    
ЗдравеПрез месец юли започна предоставянето на услугата „Здравна консултация” по проект № BG05M9OP001-2.004-0012-C01 „Заедно можем да продължим”, СЪОБЩИХА ОТ Община Генерал Тошево.

Тя се реализира по ОП РЧР, процедура директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ имащ за цел превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата чрез инвестиции в ранното детско развитие и чрез подкрепа за дейността на създадените по Проекта за социално включване (финансиран със Заем 7612BG от Международната банка за възстановяване и развитие в периода 2008 – 2015 г.) интегрирани услуги за ранно детско развитие, насочени към деца до 7 годишна възраст от уязвими групи, вкл. деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители.

Назначен бе екип от специалисти – стоматолог, педиатър, медицинска сестра и медиатор, които да предоставят услугата.
Дечицата от ДГ „Първи юни” и ДГ „Пролет” направиха първите си посещения при стоматолог. В кабинета си д-р Везенков по забавен и привлекателен начин ги запозна с работата на стоматолозите, с машината и инструментите за прегледи и им разясни основните правила за поддържане на добра устна хигиена.Всички деца бяха прегледани с цел превенция и диагностика на ранната детска заболеваемост.
Педиатърът д-р Нанева също започна прегледите на деца на възраст от 0 до 7 години от община Генерал Тошево. Заедно с медицинска сестра Дянкова и медиатор Гюлшен Салиева те посетиха сборните групи в детските градини в Генерал Тошево и проследиха здравния статус на дечицата. На всички деца им предстои още и проследяване на имунизационния календар, съдействие за имунизиране на децата без лични лекари; профилактика на детските заболявания; провеждане на консултации с родители за смущения в храненето; провеждане на консултации по отношение на съня; провеждане на обучение за масажи, упражнения, стимулация и основни грижи за бебето и детето, практики за подобряване на общото здравословно състояние на детето, процедури за оформяне на тялото; начини на закаляване на детския организъм. Услугата се предоставя в двата консултативни центъра по проекта , както и във всички детски градини на територията на общината. НДТ


 


Сходни връзки

ПРОДЪЛЖАВАТ ЗДРАВНИТЕ ПРЕГЛЕДИ НА МАЛЧУГАНИ В ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди