изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:07 EEST
ГОЛЯМ ПОЖАР ГОРЯ В ДОБРИЧ /СНИМКИ/    
Новини Голям пожар се разрази вчера в Добрич. По информация на НДТ, огънят е лумнал около обяд  зад гаражите до блок „70“ в квартал "Строител". Предполага се, че става въпрос за умишлен палеж. Заради опасността е трябвало собствениците да изкарат всички коли от гаражите си, както и най-ценното, което имат в тях.Около 15,30 часа пожарът там е овладян, но огънят се е насочил към стърнище. Пожарът до бл. 70 е можел да бъде овладян много по-бързо, но хидрантният кран там е бил затворен. По думите на кмета Йордан Йорданов, който бе на място,  затвореният в началото хидратен кран до блока е бил пречка за работата на огнеборците.



 „Те са направени за да бъдат в помощ на пожарната. За съжаление те са затворени и трябва да се обаждаме във ВиК и те да изпращат хора да ги отварят. Не знам какво е наложило тази мярка, но това е недопустимо в летните месеци“, бе коментарът на кмета.
В следващите часове пожарът се разпростря и стигна до блок 72 на кв. "Строител", в района на дерето. Екип на НДТ видя как, след като огнеборците загасяха огъня на едно място, той лумваше на друго. Пожарът се насочи към оранжериите на Добруджанския земеделски институт и Професионалната гимназия по аграрно стопанство и бившето военно поделение „Гърнетата“.
В гасенето, освен екипи на РС "Пожарна безопасност и защита на населението" са се включили водоноски от "ВиК" и "А.С.А." Имало е проблем с хидрантните кранове, които били затапени. Затова се е наложило вода да се носи с водоноски.
Била е създадена организация, при необходимост живеещите в първите къщи да бъдат информирани, но това не се е наложило.
Около 17 часа работещите в земеделската гимназия уплашени напускаха сградата. Обясниха пред НДТ, че са видели огньовете в непосредствена близост до физкултурния салон. Оказа се, че огънят е стигнал до оранжериите на ДЗИ. Горящите дървета и сухи треви пукаха. Там гасеше водоноска на сметопочистващата фирма "А.С.А.", помагаха работници от гимназията.  
По информация от института, пожарът в района на оранжериите своевременно е бил овладян. Самите съоръжение почти не са били засегнати. Там се правят изследвания за засушаване. В близост има и склад, в който се съхраняват реактивите за изследванията, но той не е засегнат.
От Областната дирекция на МВР увериха, че всички налични екипи на пожарната участват в гасенето. Стана ясно, че по същото време е имало и друг пожар в недалечно село.
По информация от Община Добрич към 17,30 часа, пожарът вече е овладян. Няма опасност да достигне до жилищни сгради, увериха оттам.
През нощта екипи на пожарната и полицията ще дежурят. НДТ






 


Сходни връзки

ГОЛЯМ ПОЖАР ГОРЯ В ДОБРИЧ /СНИМКИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди