изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:14 EEST
КАКВА ДРАМА! БРАЗИЛИЯ ИЗДРАПА ДО 14-ФИНАЛ В РИО И ИЗПРАТИ “ПЕТЛИТЕ” У ДОМА    
СпортВ истинска драма се превърна последната среща от предварителна Група А на волейболния турнир за мъже на Олимпийските игри в Рио 2016. Един срещу друг застанаха домакините от Бразилия, които са и №1 в световната ранглиста и европейските шампиони и победители в Световната лига от 2015 година от Франция. И двата отбора се нуждаеха от победа, за да продължат на 1/4-финалите на Олимпиадата.

Двубоят бе с изключителен емоционален заряд и се изигра пред 10 000 екзалтирани зрители в зала “Мараканазиньо”, които бурно подкрепяха “Селесао”. В крайна сметка Бразилия успя да се наложи трудно, драматично и заслужено над Франция с 3:1 (25:22, 22:25, 25:20, 25:23) във великолепен волейболен спектакъл и продължи участието си на 1/4-финалите.

Там отново предстои емоционален двубой за домакините, защото ще срещнат победителя от Група В Аржентина в дербито на Южна Америка.

"Петлите" пък отпаднаха от Олимпийските игри и ще трябва да стегнат куфарите си за завръщане у дома.

Бразилия поведе с 2:1 гейма. В четвъртата част французите стояха по-добре на игрището и поведоха с 21:19 и 23:21. Последваха 4 поредни точки за домакините последната, от която дойде след атака в аут на Антонен Рузие. 10 000 зрители в зала “Мараканазиньо” станаха на крака, за да поздравят своите любимци.

Бразилските волейболисти се хвърлиха да се прегръщат, а за французите остана голямата горчилка от загубата и отпадането от олимпийския турнир.

Бенжамен Тонюни и Никола Льо Гоф си покриха лицата, а Антонен Рузие и Ървин Нгапат останаха на игрището и още не можеха да осъзнаят, че за тях Олимпиадата приключи.

След края на мача при поздравяването на двата отбора Бруно Резенде и Ървин Нгапет, които през този сезон спечелиха заедно с италианския Модена 3 купи, се прегърнаха горещо през мрежата.

Уолъс де Соуза заби 21 точки (2 аса, 59% ефективност в атака), а Рикардо Лукарели добави още 14 точки (1 блок) за успеха на “Селесао”. Маурисио Соуза добави 9 точки (2 ас, 5 блока).

Антонен Рузие реализира цели 26 точки (2 аса, 40 % ефективност в атака), Ървин Нгапет добави още 16 точки (1 ас, 2 блока) за “петлите”.

 


Сходни връзки

КАКВА ДРАМА! БРАЗИЛИЯ ИЗДРАПА ДО 14-ФИНАЛ В РИО И ИЗПРАТИ “ПЕТЛИТЕ” У ДОМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди