изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:00 EET
Юсейн Болт: Аз съм най-великият!    
СпортЮсейн Болт стана първият атлет в историята с по 3 олимпийски титли на 100, 200 м и щафета 4 по 100 м на три поредни форума под петте преплетени кръга.



Болт заяви, че планира да прекрати състезателната си кариера след Световното първенство през следващата година.

"Аз съм най-великият! Чувството е невероятно. Преди старта казах на момчетата, че ако не спечелим, ще ги набия", каза с усмивка Болт за ББС след финала на щафетата.

"Помолих съотборниците ми да не ме карат да правя прекалено много на последния пост и те ме послушаха. Трябваше просто да пробягам още едни 100 метра и го направих. Когато получих палката, нямах съмнение, че ще спечеля", допълни Болт, който потегли с минимална преднина след третия пост на Никел Ашмийд, но пресече финала с 5 метра аванс пред японеца Аска Кембридж.

След края на състезанието той каза, че това е бил последният олимпийски старт в кариерата му.
"Със смесени чувства съм. От една страна съм облекчен заради всичкия стрес, който трябваше да понеса през годините, но от друга страна състезанията ще ми липсват. Това е нещото, заради което живеех", заяви Болт за "Ямайка Глийнър".
Леката атлетика вече търси своя следващ голям герой, който да замени Болт, макар че на този етап задачата изглежда много трудна.

"Направих леката атлетика вълнуваща, накарах хората да искат да гледат и да се интересуват от нея, с което изведох този спорт на различно ниво. Доказах на света, че с усилена работа и решителност можеш да постигнеш всичко чист (без допинг)", заяви Болт по-рано през седмицата.



http://rio2016.sportal.bg
 


Сходни връзки

Юсейн Болт: Аз съм най-великият! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди