изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:10 EEST
Шефът на ВМА с много тревожна информация за Димитър Цонев    
Новини Димитър Цонев е осми ден при нас, но продължава да е в тежко състояние. Поддържаме органите му чрез апарати. Той получи и тежко белодробно усложнение. Засегната тежко е и централната нервна система. Това обяви пред БНТ шефът на ВМА генерал Николай Петров на въпрос за състоянието на известния журналист.

„Към момента тежките белодробни усложнения изземват инициативата, но нещата като цяло са под контрол. Органите му и дишането се поддържат изкуствено. Борим се за живота му. Искам да кажа и нещо важно, че ние, от болницата, не сми давали информация за състоянието му. Предоставили сме тези права на семейството. Това, което казвам сега, е единственото официално изявления от ВМА“, добави генерал Петров.

Според него НЗОК не разпределя добре парите за здраве. Генералът даде за пример военната болница в Плевен, която получава значително по-малко финансиране в сравнение с други две лечебни заведения в града.

„Системата работи така , че всички са недоволни. Няма регламент, няма яснота и прозрачност. Много хора са се упражнявали върху здравеопазването, за да се вдигне КПД-то. Очакванията обаче не се случват. НЗОК в Плевен дава по-малко пари на местното ВМА, ако се сравняват с други две болници.

Така лекарите са принудени да спират работа след 12,13 число на месеца. Когато това стане, пациентът какво ще направи? Ще отиде в другите болници. А персоналът? Когато в болницата няма хора, не влизат пари, персоналът отива в другата болница. Ефектът е двоен“, обясни генерал Петров.  http://newsbp.com/

 


Сходни връзки

Шефът на ВМА с много тревожна информация за Димитър Цонев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди