изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:24 EEST
ПРАЗНИК НА ПЛОДОРОДИЕТО    
ОбществоЗа четвърта поредна година Шабла се готви да домакинства на уникалния Празник на плодородието, който събира в един ден и на едно място хора от целия регион. От производители на плодове и зеленчуци през майстори кулинари и собственици на заведения за хранене от общината… до редови любители на вкусната храна и естетиката при поднасянето ѝ – всички те си дават среща в разгара на урожайния месец септември. А на сякаш безкрайни ширнали се маси се изсипват богатите дарове, отгледани на благодатната добруджанска земя.


Тази година Празникът на плодородието ще се проведе на 11 септември, а мястото отново ще е Градски парк – Шабла. В ролята на шоумен, дегустатор, жури и главен готвач на събитието ще влезе неизменният любимец на местните и вече почти местен Ути Бъчваров. Този път той е обещал да забърка във великански размери свински кебап със зеленчуци по стара шабленска рецепта. От ястието ще могат да опитат всички гости на празника и това определено няма да е единствената приятна изненада за присъстващите. Освен богатата музикално-танцова програма, в която традиционно ще вземат участие самодейци от района, се очаква на сцената да излезе и обичаната изпълнителка на популярната „Бяла роза“ Славка Калчева.
Сред гостите на еднодневната фиеста на изобилието досега са били музиканти, политици, сред които и полските градоначалници Марек Риптс, Тадеуш Пушкарчук и Мирослав Водоловски, общественици от близо и далеч. Пити, плодове, зеленчуци, мед, млечни продукти, традиционни ястия, деликатеси и сладкиши – човек си мисли, че е видял вече всичко, докато не посети поредния Празник на плодородието, който се оказва, че може да изненадва – отново и отново.
Общинска администрация – Шабла отправя покана към всички жители на града и околните села, които имат желание да вземат участие в своеобразното изложение със своя продукция или ястия, да се свържат с организаторите на телефони 05743 /41-45 или 0882 29-90-20. На всички ще бъде предоставена изложбена площ и възможност за включване в многобройните конкурси с атрактивни награди. НДТ


 


Сходни връзки

ПРАЗНИК НА ПЛОДОРОДИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди