изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:02 EEST
КРАЙ НА РЕГИСТРАЦИЯТА НА ЧУЖДЕНЦИ ЗА ВОТА В БАЛЧИК    
НовиниДнес изтича крайният срок, в който гражданите на други държави-членки на ЕС, които желаят да гласуват в частичните местни избори у нас, могат да се регистрират за участие във вота. Това съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Според правилата тези хора трябва да подадат декларация до съответната общинска администрация по адрес на пребиваване. Изискването е само към тези чужденци, които не са подавали такава декларация на предишни местни избори или, ако са подавали, имат промяна в личните документи и адреса на пребиваване. Заявлението може да бъде изтеглено от интернет страницата на ЦИК в секция "Документи и бланки".
Право да гласуват имат граждани, които не изтърпяват наказание лишаване от свобода, имат статут на продължително или постоянно пребиваващи в България, не са лишени от правото да избират в своята държава и са живели най-малко шест месеца в съответното населено място.
На 2 октомври частични местни избори за кметове ще има в 15 села, а в две общини, сред които и Балчик, ще се проведе нов вот за общински съветници. НДТ


 


Сходни връзки

КРАЙ НА РЕГИСТРАЦИЯТА НА ЧУЖДЕНЦИ ЗА ВОТА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди