изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:03 EEST
СБОГОМ, РОДИНО... НОСИТЕЛКАТА НА НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УЧИ В ХОЛАНДИЯ    
НовиниЕдинствената носителка на Национална диплома от Добрич тази година Марина Радославова Димитрова  получи почетното отличие днес от 10 ч. от кмета Йордан Йорданов. Това съобщи директорът на Езикова гимназия „Гео Милев“ Милена Иванова. Тя допълни, че Марина е приета и ще продължи образованието си в  Холандия.

Марина е с отлична диплома от гимназията и пълни шестици на матурите по Български език и литература и по английски език. Класирана е на първо място на Международен фестивал „Пижо и Пенда“ в Словакия за учебната 2014/2015 година.
Общо 21 зрелостници от цялата страна от випуск 2015/2016 г. получават отличието. То се присъжда със заповед на министъра на образованието и науката Меглена Кунева.
Национална диплома се издава на ученици в годината на завършване на средното образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и едно или повече отличия, получени от учениците в 11 или в 12 клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта.
Националната диплома е почетно отличие и има само морална стойност. НДТ
 


Сходни връзки

СБОГОМ, РОДИНО... НОСИТЕЛКАТА НА НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА ОТ ДОБРИЧ ЩЕ УЧИ В ХОЛАНДИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди