изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:21 EEST
68-МА БРИГАДА „СПЕЦИАЛНИ СИЛИ“ ТРЕНИРА ДЕСАНТ С АМЕРИКАНЦИ КРАЙ БАЛЧИК    
Новини „Провеждането на подготовката е символ на добрите резултати при съвместните действия на трите вида въоръжени сили, които участват в нея. Вие доказахте, че сме силни, когато сме заедно“. Това каза началникът на отбраната генерал Константин Попов днес при посещението си на летище Балчик, където се провежда съвместната българо-американска подготовка „PLATINUM LION - 16“. Той поздрави командира на 68-ма бригада "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев за видимите добри резултати на бригадата и за усилията, които полага за повишаване подготовката на формированията от Специалните сили на Българската армия.


Бригаден генерал Матеев запозна началника на отбраната с целите и изпълняваните задачи на съвместната подготовка. Той подчерта, че до момента военнослужещите от бригадата са успели да изпълнят почти 100% от планираните задачи по въздушно-десантната подготовка за годината благодарение на доброто планиране и отличното взаимодействие с българските ВВС и американските им колеги. „Благодарни сме на началника на отбраната, че отстоява и налага принципите всички сили за Специални операции да тренират съвместно, а 68-ма бригада да продължи развитието си като отделен елемент от Българската армия със самостоятелно командване и управление и бюджетна програма“, подчерта бригаден генерал Матеев.
Началникът на отбраната генерал Константин Попов отговори на въпроси на военнослужещите, свързани с модернизацията на армията и мотивацията на личния състав. Той подчерта, че Българската армия вече е във фокуса на обществото и ще продължава да получава заслужено внимание по отношение на модернизацията и актуализация на задачите, които изпълнява.
Съвместната подготовка „PLATINUM LION“ се провежда ежегодно от 2009 г. в два етапа – „PLATINUM LION Land Operations“ – в района на учебен полигон „Ново село“ и „PLATINUM LION Special Operations“ – в района на летище Балчик.
Тази година в подготовката, която се провежда в района на летище Балчик, участват сили, средства и войскови формирования от Силите за Специални операции на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, с общ личен състав над 250 военнослужещи.
По време на съвместната подготовка „PLATINUM LION Special Operations“ българските парашутисти отработват елементи от мисиите на Силите за Специални операции, включително дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от ниски и средни височини.
Основната цел на съвместната българо-американска подготовка „PLATINUM LION Special Operations“ е повишаване на взаимодействието със съюзните сили, чрез обмяна на опит при изпълнение на задачи, техники и процедури. НДТ
 


Сходни връзки

68-МА БРИГАДА „СПЕЦИАЛНИ СИЛИ“ ТРЕНИРА ДЕСАНТ С АМЕРИКАНЦИ КРАЙ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди