изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:48 EET
Един загинал и най-малко 28 ранени след катастрофа с автобус    
Новини Един загина, а поне 28 души са ранени, след като малък камион буквално върхлетя върху работнически автобус в прохода Боаза, край Търговище. Катастрофата стана към 15,05 часа в понеделник. Камионче „Ивеко“, със шуменска регистрация, пътуващо в посока Варна, излетяло от завой и се забило в автобус „Мерцедес”. В него имало около 40 работници от кабелния завод в Търговище, които се прибирали към селата си в Омуртаг и Антоново.


Най-тежко ранен  бил 43-годишният шофьор на камиона от Шумен, който издъхна малко по-късно в болницата в Търговище. Водачът на автобуса, който бил от село Стеврек, също е в тежко състояние, гласи първоначалната информация.

18 са пострадалите, преминали през спешна помощ и болницата в Търговище, съобщи директорът й д-р Иван Светулков за „Труд“. В момента има хора в операционна зала за обработване на раните. Други са в спешно приемно и по отделения. Няма ранени, с опасност за живота, които да са в реанимация, уточни той.
Още поне 10-на от пътниците в автобуса вероятно са прегледани в болницата в Омуртаг, предположиха полицаи от мястото на катастрофата. За там са били насочени по-леките случаи с охлузни рани.

Пътят София-Варна е затворен заради тежката катастрофа. Към Варна движението се отклонява  през село Презвитер Козма – село Лиляк – град Търговище, а за пътуващите към София в обратния ред.

На мястото на инцидента има разсипан товар от камиона: бои, лакове и други материали. Беше изпаднал и мобилен телефон, вероятно на някой от шофьорите. По пътя е разсипано масло и преди да бъде разчистен и измит от пожарната движението няма да бъде пуснато, съобщиха от полицията.  http://trud.bg

 


Сходни връзки

Един загинал и най-малко 28 ранени след катастрофа с автобус | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди